Máris kész a fitt menü egész hétre!

Ne pazarold idődet a hosszas főzésre: így legyen meg minden előre!

Egyszerű lenne este, hazaérkezés után feltárcsázni egy pizzakiszállító telefonszámát - ha azonban fittek, egészségesek akarunk maradni, íme néhány egyszerű tipp a fitten tartó ételek gyors elkészítéséhez - a hét minden napjára!

2011.10.04 14:25ma.hu

A szükség olykor rákényszeríti az embert, hogy begyakorolja az egészséges és gyors ételek összeállítását. Például, ha este, fáradtan hazaérkezve nem csak magára, hanem a gyermekeire is gondolnia kell, akiket nem célszerű pizzával traktálni minden nap.

Kathy Kaehler sztáredző és táplálkozási tanácsadó azt ajánlja, tartsunk otthon olyan összetevőket - zöldségeket, fehérjéket, gabonát - melyekből aztán nap mint nap könnyű és egészséges ételeket állíthatunk össze, ráadásul nem kerül sok időbe.

Készülhet a hozzáadásukkal finom tészta, saláta, vagy rizses étel is. Lássuk az alapokat.

- Válasszunk ki 4-6 zöldségfélét, 2-3 fehérje félét, és kétféle teljes kiőrlésű gabonát.

Jó ötlet brokkolit, paprikát, répát, salátát, vagy egyéb olyan zöldséget vásárolni, amelynek megfelelően erős a szerkezete. Ezekhez remekül illeszkedő fehérje a csirkemell, a tojás vagy a bab. A barna rizs és a quinoa (amely a köleshez hasonló étel) pedig változatos gabonaként szolgál.

- Készítsük elő őket: mossuk meg, vágjuk, aprítsuk fel. Főzzük meg a csirkét és a tojást, tisztítsuk meg a babot, mossuk meg és aprítsuk fel a zöldségeket, és főzzük meg a gabonát. Majd tegyük be az elkészült hozzávalókat a hűtőszekrénybe, tiszta tárolóedényekben.

- Végül a hét folyamán válogassunk az összetevőkből. Keverjük őket salátaöntettel, készítsünk zöldséges tésztát, tojássalátát. Ha már megvannak a hozzávalók, csak egy kis fantázia kell!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.