Csak súlyzó és labda kell hozzá

Ha már erre sincs...így légy fitt feleannyi idő alatt!

Ha gyors és hatékony eredményre vágyunk, néhány egyszerű gyakorlattal is fenntarthatjuk fittségünket, fele annyi idő alatt, mint amennyit egyébként egy edzésre szánnánk.

Gyorsabban, fittebben: Shock intervallum-tréning képgaléria

2011.08.08 08:45ma.hu

Néhány magas intenzitású gyakorlattal alaposan átmozgathatjuk az alsó és a felső testünket is, és sokkal kevesebb idő alatt fittebbek lehetünk - a dallasi Will Amason új, Shock intervallum-tréningje segít abban, hogy a fejünktől a lábujjunkig megtornáztassuk minden porcikánkat.

Minden gyakorlatot 30 másodpercig kell végezni, majd 15 másodperces pihenés következik. Ha egyszer már megcsináltunk minden mozdulatot, ismételni kell a szériákat még kettő, vagy több alkalommal.

Képek itt! - Fotó: health.com

A felső testhez egy összetettebb gyakorlatot használunk: dőljünk kissé előre, egyik lábunkat hajlítsuk be és nehezedjünk rá. Először a jobb lábunk kerüljön előre.

A karokat nyújtsuk ki két oldalra, és egy-egy kisebb súlyzóval tartsuk ki. Ereszkedjünk, majd emelkedjünk. A súlyzókat megmozgathatjuk mindkét irányba magunk körül, majd álljunk vissza a kiinduló helyzetbe. A gyakorlatot a másik lábat előre támasztva is ismételjük meg.

Szintén a felső testet erősítjük, ha kitámasztjuk magunkat, mintha fekvőtámaszhoz ereszkednénk le, de a kiinduló pozícióban maradunk, a lábunkat pedig a mellkashoz húzva emelgetjük, hol az egyiket, hol a másikat. A felhúzott láb vonala legyen párhuzamos a talajjal.

Az alsó testünket egy labdás gyakorlattal erősíthetjük. Egy kisebb medicinlabdára lesz szükségünk hozzá, A labdát mindkét kézzel fogjuk, lendüljünk kissé előre, majd az egyik lábat ferdén helyezzük a másik elé, és hajlított térddel rakosgassuk a labdát az egyik, majd a másik oldalunkra.

Ugyancsak az alsó testet erősíti, ha a medicinlabdát magunk előtt tartjuk, majd leguggolunk, felvesszük a labdát, sarokra emelkedünk, magasra nyújtjuk felfelé a karjainkat, ugrunk egyet, majd visszaereszkedjünk vissza teljes talpra.

A térd mindig a lábujjak mögött legyen, ne egy vonalban. A mozdulat olyan, mintha kosárra akarnánk dobni a labdát.

Képek itt! - Fotó: health.com

Feküdjünk hátra, majd emelkedjünk el a földttől egy kissé, a labdát mindkét kézzel magunk előtt tartva. A felső test kissé előre van hajolva, hogy a hasizom erősödjön, a kézzel kitartott labda mellett pedig emelgetjük egyik, majd másik lábunkat.

Állóhelyzetben, egy kisebb súlyzóval végezzük az utolsó gyakorlatot. A súlyzót két karunkkal a fej fölé tartjuk.

Megemeljük oldalra egyik lábunkat, ezzel egyidőben a súlyzós karokat arra az oldalra döntjük. Majd visszaállunk egyenes pozícióba, és a másik oldalra is elvégezzük a gyakorlatot.

Segítségképpen tekintse meg a képgalériát!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.