A barna rizs, padlizsán és vérnarancs legyen meg

Ne koplalj: 7 étel, amivel tényleg könnyen fogyunk!

A hatékony modern diéták lényege nem az, hogy éhesen és ájuldozva töltsük napjainkat a kilók apadása érdekében. Sőt. Együnk! De nem mindegy, hogy mit.

2012.01.22 14:55ma.hu

Könnyen kútba eshet a diéta, ha nem a megfelelő ételek fogyasztásával igyekszünk lefaragni a súlyunkból.

Ne koplaljunk, együnk inkább olyan élelmiszereket, amelyek elősegítik a fogyást és a hatékonyabb zsírégetést. Kiváló, egészséges és fogyasztó ételek készíthetők néhány ízletes összetevőből. Mit tartalmazzon a napi menü?

- Padlizsánt: ez az alacsony kalóriás zöldség sokban hozzájárul a gyors fogyáshoz. Nem tartalmaz 15 kalóriánál többet - remek salátákat és egyéb ételeket készíthetünk a felhasználásával, a vércukorszintet pedig megfelelő szinten tartja.

- Vérnarancsot: számos tanulmány mutatta már ki ennek a finom gyümölcsnek az előnyeit. 70 kalória van egy narancsban, rostokban gazdag, amely segíti az emésztés és az anyagcsere megfelelő működését.

- Teljes kiőrlésű tésztát: legyen meg a kellő mennyiségű fehérje egy ízletes ételből, amely teljes kiőrlésű tésztával készül. Kombináljuk vitaminban gazdag zöldségekkel és alacsony kalóriás szósszal, hogy igazán tápláló és nem hizlaló ebédet kapjunk.

- Fekete babot: egy csésze fekete bab 80 kalória. Gondoljuk újra kedvenc receptjeinket és iktassuk be a babot. Fedezzük fel kiváló hatását az anyagcserére nézve: segítségével a szervezet könnyebben bontja le a zsírlerakódást.

- Csillag gyümölcsöt: új ízek megtapasztalására mindig szükség van! Akár más gyümölcsökkel, akár önmagában is nagyon ízletes. Legnagyobb előnye magas vitamintartalma és az, hogy 29 kalóriánál nincs benne több.

- Barna rizst: ne hagyjuk ki az egészséges menüből. Magasabb az antioxidáns tartalma, mint a fekete áfonyának. Ízletes ételek készíthetők vele, ráadásul rostban és E-vitaminban gazdag.

- Osztrigát: az osztriga tele van cinkkel és fehérjével. Tápláló salátákat és egyéb ételeket készíthetünk a hozzáadásával, egy közepes adag nem több, mint 57 kalória. Friss zöldségekkel és citromlével különösen finom!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.