Gyors fogyás - ezt próbáltuk már?

6 trükk, és előbb olvadnak a kilók!

Gyakori kérdés: mit tegyünk a gyors fogyásért? A kalóriaszámolgatás és a adagjaink ellenőrizgetése megterhelő lehet. Próbáljunk azonban ki néhány trükköt, ami hatékony fogyást eredményezhet.

2012.02.12 14:55ma.hu

Fogyjunk le anélkül, hogy kimerültek és éhesek lennénk a diéta miatt. Néhány változtatásra szükségünk lesz, de ezek nem megterhelőek, nem kell kalóriát számolgatni és fokozottan odafigyelni arra, mekkora adag ételt fogyasztottunk.

Az étel megvonása szervezetünktől a legrosszabb módszer, amit választhatunk, és nem is célravezető. Néhány trükk azonban az. Lássuk, mit tehetünk a gyorsabb és hatékonyabb fogyásért.

- Készítsük el előre a bevásárlási listánkat:

Készítsünk be magunknak már egy héttel előre olyan nassolnivalókat - gyümölcsöket főleg - amelyek kéznél lesznek, és ha járunk-kelünk a lakásban vagy az irodában, mindig csipegethetünk belőlük.

Tervezzük meg előre a heti menüt, melyhez csak egészséges ételeket használhatunk fel. Ehhez a zöldségeket szerezzük be. Így elkerüljük, hogy magas kalóriatartalmú ételekre vessük magunkat.

- Kombináljuk a joghurtot diófélékkel

Számos tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik ezt a mágikus karcsúsító kombinációt fogyasztották, képesek voltak extra kilóktól megszabadulni rövid idő alatt. Finom és tápláló is, ha diófélét keverünk kedvenc joghurtunkba (ami cukormentes), és csökkentjük az étvágyunkat a főétkezések között.

- Mágikus reggeli trükk

A kora reggeli órákban szénhidrát helyett próbáljunk gabona és toast helyett almát, grapefruit-ot, joghurtot enni. Ezek az alacsony kalóriás ételek megmentenek a sóvárgástól. Kísérletezzünk velük egy hétig, hogy lássuk a hatást.

- Hideg zöld tea-trükk

A zöld tea zsírégető ital, de ha nem akarjuk korán reggel, sietősen forrón inni, fogyasszuk hideg változatban. Tanulmányok bizonyították, hogy a hatékony fogyáshoz legalább napi 5 csésze zöld tea kell. Antioxidánsai segítenek a már meglevő zsír lebontásában. Készítsünk be reggel egy nagy adag zöld teát, amit aztán a nap folyamán többször kortyolgathatunk.

- Nagyobb evőeszköz-trükk

A kutatók szerint nem realizáljuk, hogy telítve vagyunk, ha kisebb evőeszközökkel eszünk. Ezért érdemesebb nagyobb méretűt választani. Kisebb tányérból, de nagyobb evőeszközzel falatozzunk, ez szintén hozzájárulhat a hatékony fogyáshoz.

- Érezzük magunkat hosszabb ideig telítettnek

A cayenne bors szintén jó trükk ahhoz, hogy a sóvárgásunkat megszüntessük. Szórjunk egy kis mennyiséget a szendvicsünkre, pizzánkra vagy a salátánkra, hogy kevesebbet együnk. Kedvenc ételeinkhez mindig alkalmazzuk - a pépesített zöldségekhez is nagyon jól illik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.