Nemcsak fogyasztanak, vitaminban is gazdagok

Harapj rá: 6 étel, ami segít a fogyásban!

Ahelyett, hogy napunkat minimális élelmiszer-bevitel mellett csináljuk végig - ami mellesleg fizikai kimerültséget is okoz -, válogassunk inkább olyan ételekből, amelyek segítenek fogyni.

2012.01.29 14:55ma.hu

A tél közepén általában kevésbé foglalkoztat bennünket néhány plusz kiló, ám ahogy közeledik a tavasz, különösen pedig a nyár, elkezdünk pánikba esni: le kéne faragni magunkról a súlyfelesleget.

Csakhogy a koplalós diétákkal nem megyünk sokra, hiszen ha ismét normálisan kezdünk enni, a kilók visszajönnek. Az sem jó megoldás, ha hosszútávon a minimális étel-bevitel mellett döntünk, mivel esélyes, hogy fáradékonyak, fejfájósak leszünk és az emésztésünk sem lesz a legjobb.

Együnk inkább olyan ételeket, melyek segítik a fogyást, vitaminokban és tápanyagokban gazdagok, és a kalóriaszámolgatás helyett nyugodtan élvezhetjük is őket. Fogyasszunk például...

- Rizst fekete babbal: komnibáljuk ezt a két egészséges összetevőt, amely így csupán 80 kalóriát tartalmaz. Több receptet is találhatunk, amely rizzsel és fekete babbal készülő egytálételt ajánl.

- Garnélarákos salátát: keverjünk össze uborkát, paradicsomot, hagymát és leveles salátát garnélarákkal. Egy adag ebből a mennyei ételből csak 73 kalória.

- Tonhal salátát és kaprot: vegyítsük a zsírégető hatást finom ízekkel. Keverjük össze a tonhalat vágott kaporral, hagymával, 1 teáskanál zsírszegény joghurttal és ugyancsak zsírszegény majonézzel. Nemcsak nagyon ízletes keverék, de hosszú időre telít is. Egy adag csupán 50 kalória.

- Sárgadinnye levest: élvezzük a dinnye édes aromáját, és elégítsük ki édesség utáni vágyunkat ezzel a vitaminnal alaposan megpakolt levessel. A kockára vágott sárgadinnyét narancslével és őrölt fahéjjal keverjük - igazi ínyenc étel, és egy adag csak 69 kalória.

- Uborkás-hagymás salátát: a saláták mindig fontosak a napi menüben, ha fogyni szeretnénk. Készítsünk tehát salátát a két igen hatékony zsírégető zöldség felhasználásával, melyek ráadásul vitaminban és antioxidánsokban is gazdagok, emésztőrendszerünket csúcsformában tartják. Egy adag csak 7 kalória!

- Karfiolt hagymával: helyettesítsük ezzel a magas kalóriatartalmú burgonyaköretet. Kicsit puhítsuk őket, majd hozzunk létre belőlük turmixgép segítségével egy lágy masszát. Teljes kiőrlésű kenyérrel vagy keksszel kiváló. Egy adag 48 kalóriát tartalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.