Mindent a nézőkért - már nem versenyeznek a tévék

Behódolt a tv2: eltették a Megasztárt

Százezrek követelték, hogy oldja meg a két kereskedelmi csatorna a zenei tehetségkutatók sorsát, nem akarták a konkurens műsorokat egymás rovására adni.

2010.10.12 18:10ma.hu / STOP

Alig két hete vetette fel élő adásban a Megasztár egyik zsűritagja, hogy a nagy médiaharcban csak a nézők veszíthetnek, ha a két tehetségkutatót továbbra is egy időben adják. A tv2-n és az RTL Klubon folyamatosan a nézőszám növeléséért dolgoznak, ám ha mindkét csatornán ugyanakkor megy a zenei tehetségkutató show, előbbin a Megasztárt, utóbbin az X-Faktort láthatjuk szombat esténként, akkor nagyon sok értékes produkcióról marad le az, aki a másik adót választja.

Ráadásul amikor ez a mondat elhangzott, még toronymagasan vezetett a nézettségi versenyben az RTL Klub, igaz, ez időközben változott, lévén a tv2 hamarabb indította be az élő sugárzásokat, az RTL-en viszont még múlt héten is felvételről mentek a közvetítések.

Az azonban biztos, hogy bármelyik csatornára is kapcsoltak a nézők, valóban tehetséges énekesek produkcióiról maradtak le, és közben az ellentábor is bőszen követelte az alternatívát a „mindenhol ugyanaz” helyett. A nézői nyomás elég erős volt, ám nem lehetett tudni, melyik tévétársaság lesz az, aki végül enged és áthelyezi a műsorát másik időpontra.

Korábban Kolosi Péter programigazgató felháborodásának adott hangot, szerinte ugyanis egy tévés szakembernek tudnia kellene, hogy ezeket a műsorokat a csatornák nemcsak hogy hónapokkal előbb leszervezik, de több száz ember munkáját kell hétről hétre összehangolni, nem olyan egyszerű csak úgy átrakni egyik vagy másik napra. Szerinte megoldás lehetett volna, hogy aki kíváncsi mindkét műsorra, az később nézze meg a másikat az interneten.

Az X-Faktor mentorai (Fotó: Fiala De Gábor)

A problémák már a stúdió lefoglalásával elkezdődnek, aztán persze jönnek a stábtagok: fodrászok, sminkesek, technikai személyzet, a szereplők, végül pedig az élő showkban rendszeresen valami meglepetéssel készülnek, amihez a fellépőket, a produkciókat szintén hónapokkal előre egyeztetni kellett - mondta el Kolosi a stop.hu-nak.

Rossz nyelvek szerint a tv2 valójában már korábban kitalálta a pénteki adást, de a jelenlegi formában jobban el lehetett adni a változást a nézőknek. A híresztelésnek az lehet az alapja, hogy péntek esténként a két csatorna szintén azonos típusú műsort sugárzott, ám az NCIS: Los Angeles című akciósorozatot rendszeresen „legyőzte” a CSI - Helyszínelők című krimi, a tv2-nek tehát nem okozott nehézséget, hogy ezt a műsort feláldozza egy biztos sikerért cserébe.

Apró érdekesség, hogy külföldön eleve törvény szabályozza, hogy két hasonló csatorna nem sugározhat egyidőben egyféle műsort, nálunk ez még tervben sem létezik. A tv2 ugyanakkor örömmel tesz eleget a nézők kérésének és bíznak abban, döntésük meghozza a várt nézettségi és népszerűségi eredményt.

Megasztár: Micsoda igények!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.