Elbukott a Megasztár?

Az élő show sem tudta legyőzni az X-Faktort

Hiába adták élőben, hiába lehetett szavazni a megasztáros versenyzőkre, a másik csatornán zajló X-Faktor még így is toronymagasan verte a tv2 tehetségkutatóját.

2010.09.27 17:29ma.hu

Szinte egyszerre kezdődött a két országos kereskedelmi tévécsatorna tehetségkutatója, de az előválogatók után a tv2 hamarabb váltott a felvett és vágott anyag sugárzásáról az élő adásra. Az RTL Klubon még mindig csak a zsűri dönt a sztárpalánták álmairól, sőt, ezúttal már a közönség is ki lett zárva a nézőtérről, a tv2-n viszont pont ugyanettől a szombattól kezdődött el a felvett adás helyett az élő szavazás.

Múlt szombaton a Megasztárban 24 versenyző állt színpadra, kettesével adták elő ugyanazt a számot, a nézői telefonok alapján viszont már minden produkcióból csak 1-1 énekesjelölt juthatott tovább, a 13. versenyzőt pedig a zsűri menthette meg a kieséstől.

A rendszer igazságosságáról máris lehetne vitázni, hisz az esélyek nagyban függtek attól, ki kivel kerül párba, és ahogy az adás során is elhangzott, volt olyan előadás, ahonnan a zsűri szíve szerint egyik versenyzőt sem engedte volna tovább, míg más produkcióknál nehéz szívvel válhattak meg a nézők a reménybeli csillagoktól.

Az X-Faktor mentorai (Fotó: Fiala De Gábor)

Ezzel egyidőben, némileg rövidebb műsoridőben - ami persze betudható az élő műsor és szavazás kiszámíthatatlanságának is - jelentkezett az RTL Klubon az X-Faktor című tehetségkutató, ahol a zsűri bár ötösével hívta színpadra a 150 versenyzőt, egyenként bírálta el, kiket enged tovább.

Itt 50 énekesjelöltet azonnal kiszórtak, a maradék 100-at pedig pontok alapján felezték tovább, míg végül 50 reménykedő tehetség kapott esélyt a végső megmérettetésre.

A nagy versenyek közepette viszont arra kevesen gondolnak, hogy valójában egy másik verseny is zajlik, mégpedig a két csatorna közt: a nézők megszerzéséért folyó harc. Ebben az elmúlt néhány hét nézettségi adatait elnézve egyértelműen látszik, hogy az RTL Klub stabilan és egyre nagyobb mértékben tartja fölényét, egyes napokon a dupláját is elérte a Megasztár rajongótáborának mind a hirdetési szempontból kiemelten kezelt 18-49 évesek, mind az idősebbek körében.

A legutóbbi szombaton az élőben sugárzott Megasztár a nézők 29,4 százalékát tudta magához csábítani, míg az X-Faktort ugyanekkor 48,1 százaléknyi tévénéző választotta, a tv2 egyedül szeptember 4-én tudott magasabb nézőszámot felmutatni, de akkor is csak 9 óra után, amikor az X-Faktor véget ért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.