Letiltották a Megasztár-filmet

Indiana Jones nem reklámozhatja a tehetségkutatót

Letiltotta az amerikai jogtulajdonos a tv2 tehetségkutatójának promóját. Az okot nem árulták el, a csatorna pedig inkább nem is firtatja.

2010.09.08 17:29ma.hu

Egy kis kreativitás, egy kis odamondás a konkurenciának, adjunk hozzá egy csipet legendát, keverjük össze, és máris kész az ütős beharangozó. Legalábbis így gondolták a tv2-nél, amikor elkészítették az „Ötcsillagos” hétvégék elnevezésű kampány videóját, de arra nem számítottak, hogy lesz, aki ezt a poént nem fogja kellőképp értékelni.

Márpedig az Indiana Jones-filmek amerikai forgalmazója vagy nem érti a viccet, vagy csak nem szereti, de nem vették jónéven, hogy Harrison Fordot belekeverték a két hazai kereskedelmi csatorna konkurenciaharcába.

Pedig a videóban semmi rossz nincs - első ránézésre, meg ha az ember nem tudja, milyen műsorok mennek a konkurens csatornán. De amikor Jones professzor azt mondja: „Az X soha, de soha nem jelöli a helyet” - na, azt már nehéz félreérteni, és nem rögtön arra gondolni, ez egy fricska az RTL Klub tehetségkutatójának.

Amikor pedig azt halljuk: „Indiana Jones 1-2-3-4 és Megasztár 5”, akkor végképp eloszlik minden kétség.


szólj hozzá: A letiltott Megasztár-promó

Koltay Tamás, a tv2 szóvivője a Napi Ásznak elmondta, általában nem szokás a forgalmazásra megvett filmek beharangozójához előzetes jóváhagyást kérni a jogtulajdonostól, igaz, általában nem szokás két különböző típusú és gyártású műsort sem összekötni.

Minden bizonnyal ez lehetett az oka annak, hogy az amerikai Paramount Pictures beszólt és letiltotta a promót. Arról persze nem szól a fáma, hogy ők honnan értesültek a dologról, legalábbis kicsi az esélye annak, hogy valaki épp a magyar kereskedelmi csatorna előzeteseit figyeli egész nap.

Inkább az történhetett, hogy valaki felhívta a forgalmazó figyelmét, mire az úgy döntött: Indiana Jones mehet, Megasztár is mehet, csak egymáshoz nincs semmi közük.

Így hát kreativitás ide, 5 csillag oda, Indiana Jones ezentúl nem kampányol a Megasztárnak és nem mondogat oda az X-Faktornak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.