Az épület elé hirdetett sajtótájékoztatót

Botrány - Benkő Dánielt kitessékelték a Művészetek Palotájából

Az ország kedvenc meztelen lantművésze sajtótájékoztatót hirdetett a Művészetek Palotája elé - A sajtó meg is jelent szép számmal, azonban hamarosan előkerültek az intézmény munkatársai, akik kitessékelték a forgatócsoportokat és fotósokat...

2009.04.23 13:10Tabu tv

Benkő Dániel fel van háborodva a történtek miatt.

"Tessék nekem mondani egy olyan törvényi állást, ami egy középület parkolójában megtiltja a forgatást. Ez nem magánterület, hanem az állam által igazgatott közterület, ami a közé és a közjót hivatott szolgálni. Onnan senkit nem lehet kitiltani, sem azért mert művészetet akar gyakorolni, sem azért mert ezt meg akarja örökíteni. Nem is értem! Diktatúrában élünk ebben az országban? Jön egy kultúr palota amit az én pénzemből építettek fel, és valami nyolc biztonsági ember meg telefonokkal járó borzadályos figurák jönnek és rendelkeznek az életünk felett, hogy ott nem szabad gitározni, nem szabad mosolyogni, nem szabad körülnézni?!" - mondta el felháborodottan a Tabu Tv riporterének a lantművész.

"Miféle országban élünk 2009-ben? Ezt mondom én, Benkő Dániel a Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjének birtokosa! Szelídséget vittünk oda, derűt, boldogságot sugározva és erőszakkal találkoztunk. Talán egyeztetni kellett volna nekem, hogy az én pénzemből felépített palotára egyáltalán ránézhetek-e? És tessék elképzelni, ha egy mátészalkai cigány ember jön fel, az hogy ki lenne rúgva onnan! Miféle országban élünk? Hol van itt egyenlőség?" - tört ki a lantművész.

Természetesen a Tabu tv a dologról megkérdezte a Művészetek Palotáját is, akiktől a következő írásos nyilatkozatot kapta:

„Az Ön által említett, múlt hét csütörtökre Benkő Dániel által meghirdetett sajtótájékoztatóról a Művészetek Palotája előzetesen nem értesült. Benkő Dániel művész úr előtt - tekintettel arra, hogy számos esetben lépett már fel különböző kulturális intézményekben illetve lépett a nyilvánosság elé – nyilvánvalóan nem ismeretlen az, hogy a fellépéseit megelőzően szükséges egyeztetnie a produkciót befogadó intézménnyel, még abban az esetben is, ha csupán egy rögtönzött sajtótájékoztatóról van szó."

"A Művészetek Palotája munkatársai ezt a tényt jelezték. A Müpát körülvevő terület azonban önkormányzati tulajdonban lévő terület, a Müpa mellett lévő földfelszíni parkoló pedig magánterület, ezáltal az ide tervezett forgatás a tulajdonos illetve a területet üzemeltető társaság engedélyével lehetséges, amelynek kiállításban a Művészetek Palotája munkatársai nem kompetensek” – adta hírül Turkovics Mónika, a Művészetek Palotája marketing és kommunikációs igazgatója a Tabu Tv kérdésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.