Micsoda blamázs! A remekmű nem kell a múzeumnak

Benkő Dániel hibázott: Lilla mellei kicsik!

Benkő Dániel megpróbálta becsempészni élete első szobrát a Szépművészeti Múzeumba. A lantművész az Álom.net című tini vígjáték főszereplőnőjéről, Labancz Lilláról készült műalkotásával kereste meg a múzeumot, ahonnan bánatára elutasítást kapott, mondván, kortárs alkotásokat nem állítanak ki.

2009.03.28 17:28bulvaros.hu

Labancz Lilla nagy megtiszteltetésnek vette, hogy megihletett egy művészt, éppen ezért le nem maradt volna Benkő Dániel akciójáról, amikor is a lantművész beviszi a műalkotást a Szépművészeti Múzeumba.

S bár terve meghiúsult, a művész nem adta fel próbálkozását.

- Labancz Lilla az első plátói múzsám, akinek nőiessége annyira megfogott, hogy késztetést éreztem egy agyagtorzó készítésére. A magyar szűz: Lilla című szobrom a világörökség része kell, hogy legyen, ezért gondoltam, hogy Munkácsy mellett a helye. Mivel oda nem tehettem, százszoros nagyításban kihelyezem valamelyik település főterén
- mesélt tervéről Benkő.

Labancz Lillának nincs ellenvetése, ugyanakkor megjegyezte, örült volna, ha Dániel fejet és nőiesebb idomokat mintáz a szobornak.

- Amikor először megláttam a torzót, jót nevettem. Egy kicsit másra számítottam, de azért tetszik. Ha mondjuk fejet és nagyobb melleket kaptam volna, jobban örülnék- mosolyogta meg Lilla Benkő próbálkozását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.