Lovagrendet alapítana a lantművész!

Benkő Dániel: A pápa erről már lecsúszott!

A lantművész fejében álmában se mindennapi gondolatok szárnyalnak - Benkő Dánielben alvás közben új terv született meg: lovagrendet kell alapítania.

Képekben Benkő Dániel képgaléria

2009.03.23 08:40ma.hu

Egy furcsa álom ébresztette rá Benkő Dánielt, lovagrendet szeretne alapítani - Ébredés után máris hozzálátott a megvalósításhoz. Elárulta: ritkán emlékszik álmaira, azok közül is a szexuális témájúak vannak többségben. Ez az álom viszont szerinte jelzésértékű volt.

Elkezdte készíteni a Bakfark Lovagrend címertervét: ez és egy medál jár a nagyságoknak, akiket ő meghív. A rend a béke és szeretet jegyében születik. A pápa már lecsúszott a rend lovagja címről, mondta el Benkő, hiszen nemrég hiába próbálkozott bejutni hozzá! Most azonban világkörüli útra készül, ennek során számos világi és vallási vezetőt keres majd fel, hogy lehetőséget adjon nekik a rend tagjaivá válásra - adta hírül a Napi Ász.

Benkő Dániel a közelmúltban, hosszas szervezés után utazott ki a Vatikánba, hogy látogatást tegyen a pápánál, akinek ajándékkal készült és szeretett volna szerenádot is adni neki.

A lantművész évek óta tervezgette a látogatást, mozgósította kapcsolatait, járkált a hivatalokba, hogy beszerezze az engedélyeket és bejusson a Vatikánba.

Magyar pálinkát, bort és porcelántányért vitt őszentségének - de már a Rómába tartó úttal gondok adódtak, repülőjáratát egy hóvihar miatt kis híján törölték.

Mivel Benkő Dániel eltökélte, hogy szerenádot ad a pápának, többféle útonímódon igyekezett bejutni hozzá - de sikertelenül. A rendőrök és a biztonsági emberek minduntalan útját állták.

Abban hibázott, hogy semmilyen igazolványt nem vitt magával, mellyel tanúsítani tudta volna: ki ő és miért jött.

A pápának szánt ajándékcsomagjával nagy feltűnést keltett, a rendőrök végül megkérték, menjen velük - a kihallgatásakor pedig biztonsági okokból a bort és a pálinkát elkobozták tőle.

A lantművész lelombozva hagyta el a Vatikánt, s megígérte: legközelebb a dalai lámánál próbálkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.