Nem látta a pápa a lantművészt

Benkő Dánielt elkergették a római rendőrök!

Évek óta készült lélekben a pápalátogatásra Benkő Dániel - Utóbbi hónapokban mozgósította kapcsolatait, kitartóan járta a hivatalokat, hogy bejuthasson a Vatikánba, ajándékcsomaggal is készült.

2009.03.04 06:50rtlbulvar.hu

A világhírű lantművész hónapok szervezése után elindult Rómába, hogy átadja csomagját a Pápának.

Évek óta készült őszentségéhez, az utóbbi hónapokban pedig mozgósította kapcsolatait, kitartóan járta a hivatalokat, beszerezte a szükséges engedélyeket is, hogy bejuthasson a Vatikánba.

Már az indulás kisebb problémával kezdődött, a művész ugyanis a legnagyobb hóviharban indult, majdnem törölték a járatát.

Benkő Dániel csomagja egyébként pálinkát, bort és porcelántányért rejtett. A lantművész igazi gyermekké változott: a nagy boldogságtól össze-vissza ugrándozott csomagjai között a landolás után.

Nagyon élvezete a város felé vezető utat, alig várta már, hogy az utcákat járja, ezért gyorsan bepakolta bőröndjét szállodai szobájába és egy percre megpihent.

Benkő Dániel fejébe vette, hogy szerenádot ad a pápának. Csakhogy a lantművész hiába próbálkozott többféle úton és módon bejutni elé, a rendőrök és a biztonsági emberek állandóan útját állták.

A Vatikán azon részén is próbálkozott, ahol csak az egyházi személyek mehetnek be. De a zenészt itt is elzavarták.

Természetesen tudta, hogy a pápának szánt csomagot ellenőriztetni kell. De elkövette azt a hibát, hogy semmilyen igazolványt nem vitt magával, amellyel tanúsítani tudta volna, hogy ki ő és miért jött.

Nagy feltűnést keltett hatalamas csomagjaival, a rendőrök végül megkérték, fáradjon velük és a kihallgatáskor biztonsági okokból elkobozták a pápának szánt bort és pálinkát.

Így a lantművész csak félig üres dobozzal mehetett volna a pápához, ezt pedig nem akarta.

Benkő Dániel így hát dolgavégezetlenül indulhatott haza, bár még egy kicsit maradt Rómában. Sikertelen próbálkozása után megígérte: legközelebb a dalai lámánál próbálkozik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.