Nem a saját életéért aggódik

Az agydaganatos apa utolsó kívánsága: "mentsék meg a rákos kislányom!"

Bár végstádiumú agydaganata van, nem a saját életéért aggódik az apa, hanem azért könyörög, hogy mentsék meg az 5 éves kislányát - aki kétszer már legyőzte a rákot, de bármikor kiújulhat nála.

2014.09.02 15:08ma.hu

Tom Attwater még csak 30 éves, de minden egyes napra ajándékként tekint, agydaganata ugyanis már a végstádiumban tart, az orvosok szerint menthetetlen. A nagy-britanniai Sutton Coldfieldben (West Midlands) élő férfi mégsem a saját életéért és a hátralévő időért aggódik, vagy legalábbis nem úgy, ahogy ilyenkor más tenné. A legtöbb ember az ő helyében bakancslistát írna, és arról álmodozna, hogy mik azok a dolgok, amiket még meg szeretne tenni, Tomnak viszont csak egyetlen célja van: összegyűjteni a hiányzó 75 ezer fontot (közel 30 millió forint) az 500-hoz, amiből fogadott lánya életét meg lehetne menteni.

Az ötéves Kelli ugyanis szintén rákos volt, és bár kétszer már sikerült legyőznie a rosszindulatú daganatot, nagy a veszély, hogy bármikor ismét kiújulhat. Tom egyetlen reménye egy amerikai kezelés, ami 500 ezer fontba kerül mindennel együtt. A férfi eddig 425 ezret tudott összegyűjteni, de attól fél, már nem éri meg, hogy láthassa a félmillió átlépését - számolt be a Metro című brit lap. "Már elfogyott minden esélyem, szerencsém és időm, de nagyszerű életem volt. Az agydaganat viszont egyre terjed, és meg kell állapítanom, hogy egyre nehezebben csinálom meg a hétköznapi dolgokat. Vannak, akik azt tanácsolták, hogy lassítsak, és koncentráljak arra, hogy jobban élvezzem a napjaimat" - mondta a férfi.

Fotó: Facebook

"De nekem csak az számít, hogy elég pénzt tudjak gyűjteni Kellinek, így biztosítva neki esélyt egy hosszú, boldog és egészséges életre" - magyarázta Tom. A férfi három évvel ezelőtt ismerkedett meg a nála két évvel fiatalabb Joelyvel, akinek egy korábbi kapcsolatából született Kelli. A kislány mindössze háromhónapos volt, amikor először diagnosztizálták nála a neuroblasztómát, amikor tehát édesanyja és Tom megismerkedtek, a kislány betegsége már ismert volt. Nemrég felfedezték, hogy a gyermek szervezetét újra megtámadták a rosszindulatú sejtek, ám hiába sikerült jól a műtéte és hiába tűnik úgy, hogy most "tiszta" a szervezete, az orvosok szerint nagyon magas az újabb rákos támadás esélye.

Ám ami ennél is rosszabb volt, az az, hogy a szülők nem tudtak maradéktalanul örülni Kelli átmeneti gyógyulásának: azzal egyidőben derült ugyanis ki, hogy Tom agyában egy igen agresszív daganat fejlődik, ami csak pár hónapot hagyott neki. "Sosem fogom látni az én gyönyörű lányomat felnőni, ahogy szeretném. Nem hibáztatom az embereket vagy a világot. A legtöbb élet egyszerűen szerencse kérdése, és nekem ez elfogyott. Az utolsó ajándékom az, hogy megpróbálom Kellinek megszerezni a pénzt, így ő is nagyszerű és boldog életet élhet. Ez lesz az én örökségem neki" - hangzott Tom szívszorító vallomása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.