24 óránál tovább nem marad életben ellátás nélkül

Életveszélyben az agydaganatos kisfiú: szülei ellopták a kórházból

Az orvosok szerint csak 24 óráig maradhat életben a kisfiú szakszerű ellátás nélkül, utána nem tudják táplálni és gyógyszerei sincsenek. A szülei kilopták őt a kórházból, most mindenki őt keresi.

2014.08.29 14:29ma.hu
Ashya King (Fotó: YouTube)

Nagy erőkkel kezdte keresni a brit és a francia rendőrség azt a kisfiút, akit szülei csütörtökön délután 2 óra körül lényegében elloptak a kórházból, kockáztatva ezzel a gyermek életét. Az 5 éves Ashya King a Southamptoni Kórházban feküdt agydaganattal, és éjjel-nappal folyamatos gondozásra szorul, az orvosok szerint ráadásul óráról órára csökkennek az esélyei, a táplálását biztosító cső elemei mostanra lemerültek, csupán 24 órán át működtek. A személyzet már csak a kisfiú eltűnését fedezte fel, ezután kezdték végignézni a kórház biztonsági kameráinak felvételét.

Ezekből derült ki, hogy a gyermeket a saját apja, az 51 éves Brett King tolta ki egy babakocsival vagy egy kerekesszékkel. A rendőrség szerint ezután a férfi csatlakozott a feleségéhez, a 45 éves Naghemeh-hez, és másik hat gyermekükkel együtt felszálltak a 4 órakor Portsmouthból Cherbourgba tartó kompra, mostanra pedig az autójukkal együtt - melynek pontos típusát és rendszámát is közzétették - valahol Franciaországban bujkálhatnak, ahová körülbelül este 8-kor léphettek be.

A kisfiú keresésére az interneten is kampány indult, a #FindAshya hashtaggel ellátva bárki feltöltheti az információkat, ha tud valamit Ashya hollétéről és állapotáról, közben az egész országban ugrásra készen várják a híreket a gyermekmentők. A hatóságok hangsúlyozták, hogy egy korábbi műtét és egyéb egészségügyi problémák miatt a gyermek folyamatos életveszélyben van, de még ha túl is élte az elmúlt 24 órát, akkor sem biztos, hogy sokáig húzza a kórházi ellátás miatt, szervezete ugyanis most fokozottan ki van téve mindenféle fertőzésveszélynek és szövődménynek - hívták fel a figyelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.