Nem működött a tűzjelző

A macska mentette meg a tűzhaláltól a családot

Ha nincs a macskájuk, talán már nem élne senki a Noble családból a házukat elpusztító tűz után. A hűtőszekrény kapott lángra, miközben a család még javában aludt.

2014.09.02 09:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan (Képünk illusztráció)

Már lángokban állt a földszint, amikor Caroline Noble felébredt a macskája szívszaggató nyávogására, és az egész házat sűrű füst borította. A 30 éves nő úgy gondolja, Simba nélkül alighanem mindannyian meghaltak volna a házukat teljesen elpusztító tűzben. Azon a tragikus hajnalon Caroline mellett a férje, a 29 éves Adi Noble aludt, valamint három gyermekük is otthon volt az angliai Sudburyben álló családi házban.

A tüzet a szakértők szerint a mélyhűtő meghibásodása okozta, onnan indultak ki a lángok, de mivel az egész még jóval reggel 6 óra előtt történt, mindenki mélyen aludt az emeleti szobákban, és nem vették észre, hogy közben milyen fenyegető katasztrófa kezdődött. A tűzjelző sem kapcsolt be, noha épp két héttel korábban ellenőrizték a működését, és akkor mindent rendben találtak. Caroline arra ébredt fel, hogy a hétéves bengáli macskájuk keservesen nyávog, és addigra már az egész házban vastagon állt a füst.

"Nem láttam semmit, olyan sok füst volt. Nem hiszem, hogy Simba nélkül túléltük volna" - mondta a nő, aki egy szempillantás alatt összeterelte a családját és elindultak lefelé a földszintre, ki a házból. "Olyan forróság volt, mint egy szaunában. Amikor lementünk a lépcsőn, szó szerint lángolt minden. Ha még néhány másodpercig ott vagyunk, nem hiszem, hogy kijutottunk volna" - magyarázta a főállású anya. "Tartozunk a macskánknak az életünkért" - tette hozzá hálásan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.