Szinte porig égett a faház

Festékszóróval támadt a pókra, háztűznézés lett belőle

A tűzoltóknak kemény munka árán sikerült megakadályozni, hogy a könnyen lángra gyúlt ház a földig égjen, de a nagy része így is odaveszett, miután a tulajdonos el akart pusztítani egy pókot.

2014.07.17 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/sakhorn38 (Képünk illusztráció)

Szinte földig égett a háza, ahol pedig állva maradtak a falak, ott se tudott sok mindent megmenteni egy seattle-i férfi, aki kedden este saját maga gyújtotta lángra az épületet - igaz, nem ez volt a terve. Amikor a tűzoltók végeztek az oltással, megkérdezték a férfit, hogy mi okozta a tüzet, ami miatt 60 ezer dollár értékű kár keletkezett. Ő bevallotta, hogy egy pókot akart elpusztítani, de kissé szokatlan módszert választott: festékszóróval fújta le a betolakodót, és egy öngyújtóval fokozta a hatást. A jelek szerint ez túl jól sikerült, mert a pók állapotáról ugyan semmit nem lehet tudni, de a ház fala egy pillanat alatt tüzet fogott és a lángok megállíthatatlanul terjedtek végig.

A helyi Kiro7 televíziócsatorna tájékoztatása szerint felmerült a gyanú, hogy lőszer is van a házban, ezért a szomszédokat figyelmeztették, hogy ne térjenek vissza az otthonaikba, de később ezt a veszélyt kizárták. A túlbuzgó pókvadászt a háza felújításának befejezéséig a Vöröskereszt segíti - számolt be a helyi sajtóhírekre hivatkozva a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.