Félrecsúszott a bosszú

"Rossz" házat gyújtottak fel, négyen haltak meg a tűzben

Egy barátjukon akart bosszút állni két fiatal, ám rossz családon vettek revansot a korábbi késeléses gyilkosságért, eltévesztették a címet és "rossz" házat gyújtottak fel. Négyen vesztették életüket.

2014.06.24 11:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

Egy anya és három gyermeke vesztette életét abban a lakástűzben, ami egy korábbi késeléses gyilkosság miatt tört ki az angliai Wood Hillben. A 19 éves Kemo Porter és a 22 éves Tristan Richards barátját mintegy hét órával a tűz előtt szúrta le valaki, és a két fiatal úgy döntött, megtorolják a 20 éves, fociedzőként dolgozó Antoin Akpom halálát. Az előre eltervezett gyilkosság megítélését és az azért járó büntetést ugyan valószínűleg nem befolyásolja, ám a bosszúnak különösen tragikus színezetet ad az a tény, hogy a megtorlásra éhes fiatalok rosszul tudták a címet, úgy hitték, ott él a késelésben részt vett fiatalok egyike.

Valójában azonban egy 47 éves anya, Shehnila Taufiq és lánya, Zainab (19), valamint két fia, Bilal (17) és Jamal (15) laktak ott, akiknek semmi közük nem volt Akpom meggyilkolásához - számolt be a hétfőn kezdődött bírósági tárgyalásra hivatkozva a Metro című brit lap. "Elmentek egy címre, hogy megpróbálják megbosszulni a támadást, és tragikus módon rossz címet kaptak" - mondta Kate Meynall nyomozó. A tavaly szeptemberben történt tűzeset miatt hat másik férfit - 17 és 24 év közöttiek - már elítélték, Porter és Richards esetében azonban védőjük enyhítésért folyamodott, így az ítéletet várhatóan csak kedden hozzák meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.