Sok a súlyos sérült

Felgyújtott egy utasokkal teli buszt - a merénylő az egyetlen halálos áldozat

Egy 12 éves kislány gázolaj szagát érezte, mielőtt a lángok felcsaptak a hátsó ajtó közelében. A kislány két osztálytársával úgy menekült meg, hogy kimászott az egyik hátsó ablakon.

2014.05.13 10:45MTI

Felgyújtottak egy menetrend szerint közlekedő buszt Kína déli részén, s a lángoktól sokan megsebesültek. A gyújtogatással egy férfit gyanúsítanak, aki a helyszínen életét vesztette, ő az egyetlen halálos áldozat - közölték kedden a hatóságok.

A hatóságok a Szecsuán tartomány Jipin városában hétfőn este történt eset lehetséges indítékáról egyelőre nem közöltek semmit. A tűz miatt hetvenhét embert - az utasok mellett a mentők közül is többet - kórházba kellett szállítani. Tizenkettő állapota életveszélyes vagy súlyos.

A kínai állami média által közzétett fotókon egy út szélén álló busz látható, amelynek több ablaka betört, a padlón táskák, műanyag palackok és más személyes tárgyak hevernek. A képeken több sérült utas látható, közöttük egy gyermek, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A rendőrség az 51 éves Jü Jüe-hajt, a tűzeset egyetlen halottját gyanúsítja a gyújtogatással - közölte Jipin város önkormányzata.

A Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség egy 12 éves kislányt idézett, aki gázolaj szagát érezte, mielőtt a lángok felcsaptak a hátsó ajtó közelében. A kislány két osztálytársával úgy menekült meg, hogy kimászott az egyik hátsó ablakon.

Tavaly egy kínai férfi Hsziamen kikötővárosban gyújtott fel egy autóbuszt, akkor rajta kívül negyvenhatan haltak meg. Csengtuban 2009-ben huszonheten haltak meg egy kiégett buszban, ott is közöttük volt a gyújtogató. Mindkét férfi a kínai társadalmon akart bosszút állni a rossz egészségügyi szolgáltatások és a létbizonytalanság miatt.

Előfordult már ugyanakkor más motiváció is. Februárban egy feleségét hűtlenséggel gyanúsító férfi a délnyugat-kínai Kujjangban gyújtott fel egy buszt. A tűzben hat ember halt meg és 35 sebesült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.