Belehalt sérüléseibe a pakisztáni nő

Meg akarták erőszakolni, hiába tett feljelentést - felgyújtotta magát

Belehalt pénteken sérüléseibe Pakisztánban az a nő, aki felgyújtotta magát amiatt tiltakozva, hogy miután meg akarták erőszakolni, hiába tett feljelentést fivére a rendőrségen, a hatóság szélnek eresztette a gyanúsítottakat.

2014.03.14 17:07MTI

A nő csütörtökön lobbantotta lángra ruháját egy falusi rendőrőrs mellett, két hónappal azután, hogy több férfi rátámadt és bántalmazta. A rendőrség szóvivője azt mondta pénteken, hogy a hatóság nyomozott az ügyben, ám bizonyíték híján szélnek eresztette a gyanúsítottakat.

Pakisztánban a nemi erőszaktevők gyakran megússzák büntetés nélkül, a rendőrség csak ritkán veszi komolyan ezeket a bűntetteket és jár el szigorúan a tettesek ellen.

Az áldozatok ugyanakkor kétszer is meggondolják, hogy feljelentést tegyenek-e, mert ha híre kél az erőszaknak, elveszítik tisztességüket és a társadalom megvetése övezi őket egész életükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.