Pakisztánban

Robbanószerkezet ölt katonákat - a tálibok és a kormány tárgyalásainak kezdetén

Útmenti telepítésű robbanószerkezet végzett Pakisztánban szerdán legkevesebb hat katonával és sebesített meg további nyolcat azon a napon, amikor újra leültek tárgyalni a tálibok és a kormány képviselői.

2014.03.05 17:22MTI
Forrás: MTI

A szerdai merénylet az ország északnyugati részén, az afgán határhoz közel történt. Elkövetői feltehetően a tárgyalásokat akarják megakadályozni.

A pakisztáni tálibok és a kormány között először február elején kezdődtek megbeszélések. Rögtön ezután véres merényletek történtek az ázsiai országban, amelyek miatt félbe is szakadtak a tárgyalások. Bár a pakisztáni tálibok igyekeztek elhatárolódni a terrorcselekményektől, a merényletek arra utalnak, hogy vezetőik nem tudnak parancsolni egyes csoportjaiknak.

A szerdai merénylet már a második súlyos terrorakció volt a héten. Hétfőn fegyveresek megtámadtak egy bírósági épületet Iszlámábádban, ahol a tálibok ritkán csapnak le. Az akcióban tizenegyen meghaltak, négyen a támadók közül. Egy tálib szóvivő elítélte a támadást, amelyet egy korábban ismeretlen csoport, az Ahrar-ul-Hind nevű vállalat magára.

Szintén hétfőn katonákat ért támadás a pakisztáni-afganisztáni határon, ketten meghaltak. A tálibok ettől a támadástól is elhatárolódta

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.