Négy embert ölt meg, majd felgyújtotta magát

Elszenesedve találtak rá a rendőrgyilkos ámokfutóra

Három rendőrt és egy mentőtisztet ölt meg egy ámokfutó, majd bevetette magát a saját maga építette atombunkerba, ahonnan a kommandósok már csak az elszenesedett holttestét tudták kihozni.

2013.09.19 11:39ma.hu

Amikor a szénné égett tetemet megtalálták az ausztriai Grossprielben lévő atombunkerben, elsőre lehetetlen volt azonosítani, csak az utólagos laborvizsgálatok tudták megerősíteni, hogy annak a férfinak a holtteste az, aki a hét elején három rendőrt és egy vöröskeresztes mentőtisztet ölt meg ámokfutása során. A gyilkosságok az alsó-ausztriai Annaberg erdős területén történtek, majd az 55 éves Alois Huber visszamenekült az otthonába, magára zárta a nukleáris bunker ajtaját és felgyújtotta a helyiséget, magával is végezve eközben.

A mintegy 24 órán át tartó hajtóvadászat végén a rendőrség már gyanította, hogy a többszörös gyilkos égett benn a házban, de csak a laborvizsgálatok után lehetett hivatalosan is kijelenteni, hogy valóban az elkövetőt találták meg. Az akcióban 135 speciálisan kiképzett kommandós és további 200 rendőr vett részt - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A művelet különösen nehéz volt - mondták el a rendőrök -, mert nem tudták, a bunker melyik ajtaja mögött vagy melyik falhoz lapulva bújt el a gyanúsított, ezért csak nagyon lassan és óvatosan tudták megközelíteni az épületet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.