Ordított az utaskísérő a gazdival

Botrányt okozott a repülőre szállt macska

A rendőrség várta a zágrábi repülőtéren azt a nőt, aki macskája miatt komoly vitában keveredett az utaskísérővel a horvát légitársaság egyik járatán.

2014.07.16 13:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/dan (Képünk illusztráció)

A Danas.hr horvát internetes portál szerdai közlése szerint az incidens a Frankfurt és Zágráb között közlekedő járaton történt. Az utas a biztonsági előírásoknak megfelelően macskáját ketrecben tartotta az ülése alatt, de miután a repülő turbulenciába keveredett, az állat zaklatottá vált, ezért a ketreccel együtt az ölébe vette. Az utaskísérő azonban felszólította, hogy a ketrecet helyezze vissza az ülés alá, és miután az utas nem engedelmeskedett, azt ordítozta, hogy "a repülőgép az embereknek, és nem az állatoknak való".

A nő 50 eurót (kb. 15 ezer forintot) fizetett azért, hogy a macskát felvihesse a fedélzetre, és hasztalan magyarázta a légi kísérőnek, hogy azért vette az ölébe a ketrecet, hogy megnyugtassa macskáját. A légiutaskísérő azzal fenyegetőzött, hogy le fogják szállítani a gépről, és egy formanyomtatványt is a kezébe nyomott arról, hogy elfogathatatlan magatartást tanúsít a fedélzeten.

A zágrábi repülőtéren rendőrök vártak a macska feldühödött gazdájára, de úgy döntöttek, nincs alapja a feljelentésnek. A nő azonban panaszt emelt a Croatia Airlinsnál az utaskísérő ellen. A légitársaságnál közölték vele, hogy bizonyos tekintetben áthágta a biztonsági előírásokat, de sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy az utaskísérővel lezajlott párbeszéd nem felelt meg az elvárásainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.