Gazdája nem örült a "szállítmánynak"

Drogfutárnak csapott fel a macska

A macskák szeretik meglepni gazdájukat különféle apróságokkal, a gondoskodásért cserébe például gyakran visznek haza döglött egeret vagy gyíkot. A hasis viszont kissé túlzásnak tűnik.

2014.05.19 14:29ma.hu / MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/dan (Képünk illusztráció)

Az teljesen rendben van, ha a házikedvenc a napi portyázásáról hazatérve egy döglött egérrel, gyíkkal, vagy hasonló apró ajándékkal lepi meg gazdáját, hálából a gondoskodásért. Legalábbis jogilag semmiféle problémát nem okoz, legfeljebb az érzékenyebb lelkületű gazdik kapnak kisebb sokkot, amikor egy-egy újabb tetem jelenik meg a küszöbön. Egy új-zélandi nő azonban még ennél is jobban meglepődött, amikor állati hulla helyett egy kis csomagocskát fedezett fel a magára szerfelett büszke macska mancsai előtt.

"Rögtön sejtettem, mi lehet a csomagban, ezért mindjárt a rendőrséget hívtam" - mesélte a meg nem nevezett nő az Otago Daily Times című helyi lapnak. A rendőrök aztán megerősítették a nő gyanúját, a tasakban valóban drog volt, mégpedig öt gramm hasis, aminek az értéke megközelíti a 100 eurót. Egyelőre nem tudni, a lelkes macska hol gyűjtötte be a drogot, mindenesetre a rendőrség szószólója, Reece Munro elmondta, hogy talán ideje lenne fontolóra venni a drogkereső macskák kiképzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.