Felbőszült kutya támadt a totyogóra

Oroszlánná változott a macska, megmentette a kisfiú életét

Ritka jelenetnek lehetünk szemtanúi, a helyzet ugyanis általában fordítva szokott megtörténni, a kutyák kergetik el a macskákat. Most azonban egy hős cicus mentette meg egy 4 éves kisfiú életét.

2014.05.15 07:29ma.hu
Fotó: YouTube

Nem az a hír, ha a kutya megharapja a postást - halljuk sokszor a hírszerkesztők első számú szabályát. Ugyanígy arra sem kapja már fel senki a fejét, ha egy kutya megkerget egy macskát, és ezzel megvédi a legkisebb gazdija életét. Épp ezért érdekes az az eset, ami Kaliforniában történt kedden délután.

A házon elhelyezett két biztonsági kamera felvétele alapján könnyen nyomon követhető, mi történt. Roger és Erica Triantafilo négyéves kisfia épp az utcán biciklizik, amikor feltűnik a szomszéd kutyája, és nem tudni, miért, hirtelen nekitámad a gyereknek. Egy pillanat múlva a kisfiú már a földön fekszik, a kutya pedig a lábánál fogva cibálja őt, ám ekkor kiront a család macskája, akiben minden bizonnyal feléledt az oroszlánok ösztöne, és gondolkodás nélkül elkergette a megvadult ebet.

A kisfiú sérüléseit látva nem túlzás azt állítani, hogy a macska az életét mentette meg: ugyan az első harapás önmagában nem jelentett közvetlen életveszélyt, de ha nem lép közbe a cica, a támadás aligha állt volna meg ezen a ponton. A kisfiú szülei elmondták, hogy gyermekük a kórházi ellátást követően - tíz öltéssel varrták össze a két sebet - már jól van. Egyúttal arra is magyarázatot adtak, miért szaladt el a videó végén az anyuka: a kutya másodpercekkel később újra támadásba lendült, ezt akarta Erica megakadályozni, de közben őt is megharapta a megvadult állat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.