Már a szibériai maratonra készül a cuki cica

Bringázástól fogyott le a macska - nem is hinnék, hogyan!

Akár hiszik, akár nem, a biciklizéstől fogyott két egész kilót egy orosz macska, aki most már annyira belelkesedett, hogy a szibériai maratonra edz gazdájával együtt.

2014.05.27 17:49ma.hu

Morda nem mondható kifejezetten dagadt macskának, bár tény, hogy még mindig van rajta egy kis súlyfelesleg. Ez azonban semmi ahhoz képest, amit pár éve mutatott a mérleg, amikor jelenlegi gazdájához került. A kandúrt hat éve vette magához az orosz Krasznojarszk Krai-ban élő Vladimir Ilivanov, és hogy, hogy nem, valahogy rájött, hogy Morda szeretné őt elkísérni olyankor, amikor biciklizni megy. A mozgás mindkettejüknek jót tett, Vladimir azóta is fitt, Morda pedig pontosan két kilót adott le az évek során.

Fotó: YouTube

Persze valójában nem ő biciklizik, legalábbis abban az értelemben semmiképp, hogy ő tekerné a pedált. Ám az, hogy a puszta mancsaival megpróbáljon fent maradni gazdája nyakán, miközben jól tudja, hogy a karmát nem veheti igénybe a kapaszkodásnál - arra nagyon vigyáz, tudja, hogy Vladimirnek azzal fájdalmat okoz -, ez épp elég energiát emészt fel, és lényegében felér egy kiadós edzéssel.

"Télen nem túl gyakran jön velem, de amint kitavaszodik, már a vállamon biciklizik. Most egy szibériai maratonra próbálunk felkészülni" - árulta el a terveit a férfi. Morda talán az egyetlen macska, akinek ugyanolyan papírjai vannak, mint a hivatalos versenyzőknek, enélkül ugyanis nem vehetne részt egyetlen versenyen sem, de mára olyan ismert lett a neve, mint a bringások legjobbjainak.

"Annak ellenére, hogy nem pedálozik ténylegesen, mindenhol bicikliző macskaként ismerik őt, és mindenkinek mosolyt csal az arcára, aki csak látja" - jegyezte meg az orosz kerékpáros szövetség szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.