A hülyeséget csak a találékonyság múlja felül

Tűzvédelmi utasítás sajtos pirítóshoz - hogyan NE?

A sajtos pirítós helyes elkészítési módjának közzétételére kényszerült a londoni tűzoltóság, miután egy igencsak egyedi megoldás miatt kellett háztűznézőbe menniük. Vannak még meglepetések.

2014.04.09 08:56ma.hu
Fotó: London Tűzoltóság

Arra kényszerültek a londoni tűzoltók, hogy útmutatót adjanak ki, hogyan kell helyesen elkészíteni a sajtos pirítóst, illetve hogy mi az a módszer, amit semmiképp ne próbáljanak ki. A plakáton, amelyet a napokban tettek közzé, egy oldalára fektetett kenyérpirító látható, benne két szelet pirítóssal, amelyekre ráolvadt a sajt. Az ötlet azonban nem a lánglovagoktól származik, egy leleményes lakástulajdonos fejéből pattant ki, és csak később kellett elmagyarázni a tűzoltóknak, mitől égett le a fél konyha. "Sosem gondoltam volna, hogy ilyen tanácsokat kell majd adni, és hogy ez magától értetődő, de ha sajtos pirítóst akar valaki enni, akkor nem kellene a kenyérpirítót grillsütőként használni" - jegyezte meg Nick Morley, a tűzoltócsapat menedzsere.

Mint a szakember felhívta a figyelmet, a kenyérpirítókat nem úgy tevezték, hogy az oldalukra fektetve is biztonságosan működjenek. "Nemcsak a hő terjedt át a munkafelületre, ahogy ebben az esetben is láttuk, de a kenyérpirító alján lévő száraz morzsák is rápotyogtak a forró részekre és meggyulladtak" - magyarázta Morley. A tűz legfőképp a munkalapot érintette, illetve mindazt, amit a lángok onnan elértek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.