Ellenfélnek hitte a saját tükörképét

Vicces: saját magától riadt meg a pók

Mókás látvány, amikor egy kisgyermek először fedezi fel saját magát a tükörben, és ugyanilyen vicces tud lenni, amikor a kutya vagy a macska szembesül a tükörképével. Pókot azonban eddig nem láttunk.

2014.03.25 12:47ma.hu
Fotó: YouTube

Az ausztrál esőerdőkben nem túl gyakran lehet tükrökbe botlani, így érthető ennek az ugrópóknak - hivatalos nevén Mopsus mormonnak - a meglepetése, amikor meglátta magát egy kamera lencséjében. Ennek a fajtának a látása még a pókok között is kiemelkedően fejlett, ezért a pók a tükörképet pontosan olyannak láthatta, mintha egy rivális hím állt volna vele szemben.

A felvételt viszont az teszi különösen mókássá, hogy bár a pókoknak nincs arckifejezésük, ez a példány mégis úgy néz ki, mintha csodálkozva húzná fel a szemöldökét, és közben gyanakodva méregeti az "ellenfelet".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.