"Na ezért félek én a pókoktól!"

Majdnem belehalt a pókmarásba az arachnofóbiás turista

Bár nem túl gyakori, hogy halállal végződjön egy barna remetepók harapása, a lehetőség nagyon is valóságos. Egy már eleve pókiszonyos férfi épp ezért nagy veszélyben volt legutóbbi nyaralásán.

2013.05.06 13:56ma.hu

"Na ezért félek én a pókoktól!" - fakadt ki az arachnofóbiás Bobbi Harris, miután igen súlyos tünetekkel került kórházba és több hónapnyi gyógyulással sikerült kikecmeregnie egy potenciálisan halálos mérgű pók harapásának következményeiből. A 31 éves brit férfi a barátnőjével, Tinával töltött el egy romantikus hetet Mexikóban, ám az utolsó estén valami furcsát érzett a lábán: mintha valami megharapta volna. "Lehúztam a takarót és észrevettem, hogy egy pók az" - mesélte.

"Hatalmas volt, és szörnyen hosszú, vékony lábai voltak, én pedig rettenetesen félek a pókoktól. Kiborultam. Azonnal a kórházba rohant velem a mentő és ott adtak egy injekciót. Nagyon féltem és azt hittem, végem" - emlékezett vissza arra a szörnyű estére a férfi. A 25 éves Tina agyontaposta az állatot, amiről a szakértők megállapították, hogy egy barna remetepók volt, ami akár 2,5 centire is megnőhet, mérge pedig jellemzően szervi elégtelenséget okoz.


A pár természetesen ezek után lemaradt az eredetileg kiszemelt repülőjáratról is, és "kisebb vagyonba" került, hogy sikerült hazajutniuk. Az igazi döbbenet azonban csak a hazaérkezése után érte Bobbit: amikor levette a kötést, a térdén lévő csípés "undorító zöldre" változott és a lába egészen a bokájáig bedagadt. "A gyulladás miatt bűzlöttek a szövetek, egészen a csontig beláttam. A méreg elpusztította a bőrömet is" - idézte a férfi szavait a Daily Mirror.

Bobbinak, aki burkolóként dolgozik egy cégnél, végül egy hónapig betegállományba kellett mennie, és még ma is egy hatalmas hegesedés emlékezteti őt arra a szörnyű éjszakára. "Ezt a nyaralást soha nem fogom elfelejteni" - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.