Hamis fekete özvegy marta meg a férfit

Majdnem levágták a lábát a halálos pókcsípés után

Kevés hiányzott ahhoz, hogy teljesen elveszítse a lábát egy dekoratőrként dolgozó férfi, bár így se járt túl jól: combizmai nagy részét el kellett távolítani a halálos mérgű pók csípése miatt.

2013.10.10 12:03ma.hu

Heteket töltött a kórházban és kis híján elveszítette a lábát is egy 39 éves dekoratőr, akit egy iskolában végzett munka közben mart meg egy hamis fekete özvegy - egy olyan pókfajta, amelynek mérge ugyan nem olyan erős, mint a rettegett rokonáé, ám így is súlyos következményekkel, akár halállal is járhat a csípése. A háromgyermekes apuka az egyik sarokban fedezte fel a fészket, amelyben több méretes, lilásbarna színű pók tanyázott, hátukon a jellegzetes fehér mintázattal. Amikor megpróbálta kisöpörni a teremtményeket, az egyik megszökött előle, és ahogy a seprűvel agyon akarta csapni, az ráugrott és belemélyesztette a fogait Ricki Whitmore combjába.

A férfi nagyon éles fájdalmat érzett, majd a lába elkezdett bedagadni. Azonnal elindult haza, de mire odaért, a combja már a normálisnak a duplájára dagadt, ezért bement egy járóbeteg-rendelésre, ahol egy adag antibiotikumot írtak fel neki. Ez azonban semmit nem használt, másnap reggel már magas lázzal és elviselhetetlen fájdalommal került kórházba. Az orvosok megvizsgálták őt és azt mondták a feleségének, Carrie-nek, hogy sajnos nincs más megoldás, Ricki lábát amputálni kell, mert annyira tele van méreganyaggal.

A duzzanat pedig közben egyre nagyobb lett, mígnem váratlanul megrepedt a férfi bőre és a gennyes folyadék elkezdett szivárogni belőle. "Olyan volt a szaga, mintha valaki meghalt volna" - jellemezte a 36 éves feleség. Végül a férfinak mégis szerencséje volt, mert sikerült a folyamatos tisztítással - összesen kilencszer kaparták ki az elhalt szöveteket és mosták át a sebeket - annyira rendbetenni a lábát, hogy az amputációt elkerülte, bár combizmai jelentős részét így is elveszítette és most újra meg kell tanulnia járni.

A lábadozás idejére testvéréhez költöött, mert nem akarta, hogy gyermekei ilyen nyomasztó állapotban lássák, a jövőről pedig csak homályos elképzelései vannak, mert az biztos, hogy az eddigi munkáját nem fogja tudni folytatni, a következő fél évben pedig a napjait a speciális gyógytorna teszi ki. "Mégis szerencsésnek érzem magam, hogy megmaradtak a lábaim" - mondja.

A hamis fekete özvegyeket Anglia legrosszabb pókfajtájának tartják, könnyen felismerhető a különleges sötét és fénylő testéről, amelyen világos, krémszínű vagy fehér minták látszódnak. Általában melléképületekben tanyázik, előfordulása Anglia déli részén különösen gyakori. A szakértők szerint nagyjából 100 évvel ezelőtt kerülhetett be az országba a Kanári-szigetekről.

Az éghajlatváltozás miatt most fokozottabb szaporodásra lehet számítani, ugyanakkor a Daily Mirror által megkérdezett szakemberek szerint csak akkor jelent veszélyt az emberre, ha provokálják őket, harapásuk ilyenkor is legtöbbször csak a méhcsípéshez hasonló reakciókat okoz - kivéve azoknál, akik olyan érzékenyek a mérgükre, mint Ricki Whitmore.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.