Golfverseny közben marta meg a pók

Saját magát méregtelenítette a halálos pókcsípés után

Halálos csípéseiről ismert pók marta meg Daniela Holmqvist svéd golfozót a canberrai profi viadal selejtezőjében. A 24 éves versenyzőnő a golflabdákat tartó kis tűvel méregtelenítette a sebet.

2013.02.14 15:29MTI

Daniela Holmqvist elmondta: az egyik ütés előtt éles fájdalmat érzett a bokájánál, majd amikor meglátta a pókot, agyoncsapta. A seb egyre duzzadt, ezért elővette az egyik labdatartó tűt, megszúrta a sebet, és kinyomta belőle a nedvességet.

Úgy vélte, hogy egy fekete özvegy csípte meg, de a helybéliek szerint a fekete özvegy egyik, Ausztráliában élő piros hátú rokona (redback - latinul: latrodectus hasseltii) lehetett a "tettes".

Holmqvist orvosi felügyelet mellett végigjátszotta a selejtezőt, de nem jutott tovább. A redbacket Ausztrália legveszélyesebb pókjának tartják, mérge az emlősök idegrendszerét támadja meg. Szélsőséges esetben halált is okozhat.

Ugyanakkor az ellenméreg 1955-ös kifejlesztése óta nem jegyeztek fel halálesetet az országban redback marása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.