Holtan találták

Meghalt Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas amerikai színész

Holtan találták vasárnap New York-i lakásán Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas amerikai színészt.

2014.02.02 20:26MTI
Fotó: Wikipedia.org - 2011

A 46 éves színészt manhattani otthonában találták holtan vasárnap, miután egy barátja kihívta a mentőket.

Egy New York-i rendőrségi forrás megerősítette azt a médiaértesülést, hogy Hoffman halálát minden valószínűség szerint kábítószer-túladagolás okozta. A New York Post című lap úgy tudja, tűvel a karjában találtak rá.

A családos színész-rendező több korábbi interjúban elismerte, hogy évekkel ezelőtt drogproblémái voltak. Médiaértesülések szerint tavaly májusban újra elvonóra került, miután visszaesett.

A színész Truman Capote amerikai író megformálásáért nyerte el a világ legrangosabb filmes elismerését 2006-ban a Capote című filmben a legjobb férfi főszereplő kategóriában, s további három alkalommal jelölték Oscarra.

Philip Seymour Hoffman az 1990-es években vált felkapottá az amerikai filmesek, főleg a függetlenek kedvenc epizódszereplőjeként.

Ismertebb filmjei közé tartozik Az éhezők viadala: Futótűz (2013), A mester (2013) - e filmjével elnyerte a legjobb férfi főszereplő díját a velencei filmfesztiválon -, A hatalom árnyékában (2011), a 2005-ös Capote, amelyben a híres író megformálójaként Golden Globe- és BAFTA-díjat is elnyert, a Hideghegy (2003) és A tehetséges Mr. Ripley (1999).

Csak néhány napja vált ismertté, Hoffman rendezőként új filmen dolgozik, az Ezekiel Moss című misztikus drámán Amy Adams és Jake Gyllenhaal hollywoodi sztárokkal a főszerepben.

Filmrendezőként a Jack csónakázni megy (Jack In Love) című színdarab 2010-es adaptációjával debütált, amelyben maga játszotta a főszerepet is, egy magába forduló férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.