Hosszan tartó betegség után

Meghalt Luis Aragonés

Leukémiában, 75 éves korában meghalt Luis Aragonés, a spanyol és a nemzetközi labdarúgóélet kiemelkedő alakja, jeles labdarúgó és edző.

2014.02.01 13:25MTI

A szakember hosszan tartó betegség után szombat reggel hunyt el a madridi központi klinikán.

Játékoskarrierje az Atlético Madridnál teljesedett ki, amellyel három bajnoki és két kupaelsőséget szerzett. A fővárosiak csatáraként 265 meccsen 123 alkalommal volt eredményes, az 1969/1970-es szezonban pedig ő lett a spanyol élvonal gólkirálya.

Edzői pályáját is az Atléticónál kezdte, a madridiakkal egyszer bajnoki címig jutott, háromszor hódította el a Király Kupát. Utóbbit az FC Barcelonával is megnyerte 1988-ban.

A klubsikerek mellett szövetségi kapitányként is kiemelkedő diadal részesévé vált, amikor az általa vezetett spanyol válogatott aranyérmes lett a 2008-as Európa-bajnokságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.