Kukalopó medvétől a felfúvódott sünig

2013 legbizarrabb történetei

Január elején az emberek szívesen tekintenek vissza az elmúlt évre, felidézve a legemlékezetesebb pillanatokat. A sokféle válogatás közül mi most 2013 húsz legmegdöbbentőbb híreit szedtük csokorba.

2014.01.05 19:06ma.hu


20. A lufivá vált süni

Az angliai Bude városának állatorvosi rendelőjében egy különös beteget kellett kezelni. A páciens - egy sündisznó - akkorára puffadt fel, hogy sem lábra állni nem tudott, sem a hátáról a lábaira gördülni nem volt képes. Az állatorvos tanácstalanul állt az eset előtt, mivel a süni súlya normálisnak volt mondható. Egy röntgenvizsgálat aztán kimutatta, hogy a jószág egyszerűen felfúvódott.

Adam Revitt még sosem találkozott az úgynevezett "lufi szindrómával", ami akkor alakul ki, ha egy nyílt sebbe baktérium kerül, ami gázokat termelve egyszerűen felfújja az állatot. Revitt egy fecskendő segítségével szép lassan "leeresztette" a sünit, aki egy rövid antibiotikum kúra után újra teljes életet élhetett.

19. Az oroszlánnak álcázott kutya

Kína Henan tartományában található Luohe állatkertjének húzása komoly sajtóvisszhangot kapott: kutyát tettek az afrikai oroszlán kifutójába. A hivatalos magyarázat szerint az oroszlán éppen állatorvosnál tartózkodott, ezért volt szükség dublőrre.

De a szemfüles látogatók észrevették, hogy a farkasveremben egy másik kutya lakik, és az állatkert jaguárja gyanúsan hasonlít egy rókára. Az eset után a magánkézben lévő állatkert ígéretet tett, hogy az állatok faji hovatartozását jelző táblákat javítják majd.

18. Egyedi vírusvédelem

Flickr user youngthousands

Miután az amerikai Védelmi Minisztérium felhívta az ország meteorológiai szolgálatának (NOAA), valamint a gazdasági fejlesztési hivatalának (EDA) figyelmét, hogy számítógépes rendszerük malware áldozata lett, a két hivatal meglehetősen eltérő módon reagált.

A NOAA informatikusai izolálták a problémát és megtisztították a rendszert, míg az EDA-nál egyszerűen lekapcsolták a gépeket a világhálóról, ami után adatbázisuk elérhetetlenné vált a regionális irodák, valamint a többi kormányhivatal számára.

De az események csak ez után vettek érdekes fordulatot. Az EDA egy külsős céget bízott meg a rendszer megtisztításával és biztonságossá tételével. A cég nagyjából sikeresen meg is tisztította a gépeket, de az EDA informatikai igazgatója úgy döntött, biztosra megy, és az összes számítógép megsemmisítését rendelte el. Az alapos eljárás után a számítógépek mellett rengeteg nyomtató, kamera és billentyűzet is bezúzásra került, mintegy 2,7 millió dollár értékben. A pusztítást csak az akadályozta meg, hogy az ügynökségnek nem volt pénze a további megsemmisítésekre.

17. A fenegyerek macska izgalmas utazása

A villanyszerelőként dolgozó Helen Stevens éppen munkába tartott közel száz kilométeres sebességgel, mikor egy szembe jövő autó rávillogott. A nő félrehúzódott és kiszállt ellenőrizni járművét, mikor megdöbbenve tapasztalta, hogy a kocsi tetején egy macska kapaszkodik az életéért.

A rémülettől félhalott jószágot Stevens elvitte egy közeli állatorvosi rendelőbe, ahol rövid vizsgálat után megállapították, hogy a cicusnak nincs semmi baja. A Facebook segítségével később sikerült felkutatni a macska gazdáit is. A történet érdekessége, hogy a cicust gazdája - a minden extrém sportért rajongó rajzfilmfigura után - Kick Buttowskinak nevezte el.

16. Az italnagyker fantomja

Biztonsági kamera vette fel azt a férfit, aki egy lepedőbe burkolózva próbált meg kirámolni egy alabamai italüzletet. A rendőrségre bekötött riasztó természetesen azonnal jelzett, de a rendőrök érkezésekor a betörő elmenekült. A kamera által rögzített képekből kiderült, hogy a boltban szellemként kísértő betörő, miután többször is meggyűlt a baja a szemkivágásával, végül üres kézzel rohant el az éjszakába.

[1/4]next
  1. 1. oldal
  2. 15. A nagy lilacsirke rablás
  3. 10. Betonozás lett a vita vége
  4. 5. Házuk felrobbantásával ünnepelték a lottónyereményt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.