Bizarr autós üldözés kezdődött

136-tal száguldozott a vak sofőr

136 kilométer per órás sebességgel száguldott át több piros lámpán is egy autó, a rendőrség ezért üldözőbe vette, de akkor döbbentek meg igazán, mikor kiderült, a sofőr lényegében vak.

2013.10.16 07:29ma.hu

Legmagasabb sebessége elérte a 136 km/h-t, és több piros lámpán is keresztülszáguldott a sofőr, mire sikerült a rendőrségnek megállásra kényszerítenie, de nemcsak emiatt kellett felelnie a bíróság előtt: letartóztatása után kiderült, hogy lényegében vakként szerepel a nyilvántartásban, látása mindössze néhány méterig terjed. A 21 éves Malazum Hussaint az angliai Sheffieldben mérte be a rendőrség hajnali fél 4-kor, és azonnal a nyomába eredtek villogó kék fénnyel, de a férfinak láthatóan esze ágában sem volt megállni.

Az autós üldözés során nemcsak a sebességhatárt és a piros lámpákat hagyta figyelmen kívül, a rendőrök szerint behajtott egy körforgalomba, ahol nem törődött a közlekedési táblákkal és az oszlopokkal sem, egy ponton pedig annyira felgyorsult, hogy a kocsi szó szerint elhagyta a talajt és megpördült a saját tengelye körül, majd a 360 fokos forgás után tovább folytatta ámokfutását.

Fotó: freedigitalphotos.net

Végül a hajszába egy másik rendőrautó is beszállt, ekkor sikerült csak sarokba szorítaniuk a féktelen autóst.

Amikor a rendőrök immár gyalogosan közeledtek az álló autó felé, Hussain áthúzódott az anyósülésre és azt állította, hogy a kocsit az unokatestvére vezette - noha nyilvánvaló volt, hogy az üldözés ideje alatt csak egy személy ült az autóban. Végül a férfi kénytelen volt beismerni a bűneit, és 9 hónapra börtönbe zárták. Mint kiderült, biztosítása sem volt. A bíróság az ítélethirdetéskor kiemelte, hogy az elkövető a macula degeneratio nevű szembetegség miatt - melynek során a szemidegek lassan elsorvadnak, míg végül teljes vakság alakul ki - mindössze pár méter távolságra képes látni, ezért a közlekedési kihágás különösen veszélyes és felelőtlen tett volt - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.