Peach közrendőr megírta a jelentését

"Üldöztem. Megharaptam. Rossz ember."

Csak az ügyészség hosszas noszogatására volt hajlandó megírni egy rendőrségi akcióról szóló jelentését Peach közrendőr, köszönet mégsem volt benne, mert most újabb vizsgálat indult.

2013.02.19 07:29ma.hu

Az angliai West Midlands rendőrörsének nyomozói hiába próbálták többször is megmagyarázni az ügyészségnek, hogy Peach közrendőr valójában egy kutya, ők újra és újra követelték, hogy a nevezett rendőr írja meg a jelentését a legutóbbi akciójáról.

Fotó: Twitter

Végül az egyik kétlábú kollégája megelégelte a folyamatos zaklatást és úgy döntött, kézbe veszi az ügyet: egy kicsit besegített a kutyának és nem túl kiművelt, ámde mégis olvasható betűkkel a következőt véste a jelentésre: "Üldöztem. Megharaptam. Rossz ember. Finom. Jó fiú, Peach jó fiú." Aláírásként természetesen mi más is állhatna a lap alján, mint a saját mancsának lenyomata.

Bár a jelentés így sem jutott el az ügyészségre, az esetből mégis óriási botrány kerekedett és most Peach helyett a gazdáját vették elő. A beszámoló ugyanis felkerült az internetre, így az illetékesek tudomást szereztek róla és úgy vélik, meglehetősen ízetlen a tréfa, a West Midlands-i rendőrök az ügyészség szerint gúnyt űztek belőlük - olvasható a Metro című brit lapban.

A rendőrörs szóvivője szerint az egészet egy egyszerű félreértés okozta, amely során a felsőbb vezetés valódi rendőrnek hitte a kutyát, arról azonban nem mondott véleményt, hogy miért kaptak egy egész fiókot megtöltő, egyre sürgetőbbé váló felszólításokat, miközben többször is jelezték a kérés abszurditását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.