Kukalopó medvétől a felfúvódott sünig

2013 legbizarrabb történetei

Január elején az emberek szívesen tekintenek vissza az elmúlt évre, felidézve a legemlékezetesebb pillanatokat. A sokféle válogatás közül mi most 2013 húsz legmegdöbbentőbb híreit szedtük csokorba.

2014.01.05 19:06ma.hu

15. A nagy lilacsirke rablás

A tolvajok általában szeretik elrejteni a zsákmányt, de erre a két - meglehetősen kétséges elmeállapotú - floridai bűnözőnek esélye sem volt, hiszen egy közel háromméteres lila színű csirkét sikerült ellopniuk. A háromszáz kilós alumínium szobor egészen júliusig őrizte David Biggers mézárusító standját. Szerencsére egy ekkora tárgyat viszonylag nehéz hangtalanul eltulajdonítani, az egyik szomszéd az utcára kirohanva megdöbbenve látta, ahogy egy kisteherautó elhajt a helyszínről - maga után vonszolva a hatalmas szobrot, amin az egyik elkövető lovagolt békésen.

A rendőrségnek sikerült nyomon követnie a rablókat és visszaszerezték a félmillió forint értékű csirkét, ami sajnos komoly károkat szenvedett az utazás során. Az elkövetők megegyeztek a  bírósággal, a felújítás költségének kifizetése mellett két órán keresztül álltak egy hídon nyakukban táblával amin ez állt: "Én loptam el a lila csirkét".

14. A tökéletes bűntény, egy apró malőrrel

Egy 64 éves ausztrál férfit kapcsolt le a rendőrség, miután áldozata jelentette, hogy a vagabund nyugdíjas elrabolta az autóját. Mint kiderült, a férfi kést szorított a nő torkához és követelte, hogy adja át a kocsit.

Talán sikerült volna meglógnia a rendőrök elől, de sajnos túl sok időbe telt, míg sikerült a járműbe beletuszkolnia a járókeretét.

13. Nincs lóhús a piténkben - de másmilyen sem

Flickr user Welshdan

A tavaly tavasszal kitört lóhúsbotrány meglepő fordulatot vett Izlandon. A helyi hatóságok - a többi ország egészségügyi felügyeleteivel összhangban - vizsgálni kezdték a boltokban árusított húsos pitéket, lóhús után kutatva. Arra azonban nem készültek fel, hogy az egyik gyártó pitéi nemhogy ló, de semmilyen más húst sem tartalmaznak.

A vizsgálatokból ugyanis az derült ki, hogy a hús helyett a piték valamiféle zöldségkeveréket tartalmaznak. Mivel reklámjaikban félrevezették a lakosságot, a cég ellen természetesen eljárás indult.

12. Rágyújtotta gyilkosára a házat a kígyó

Nemes bosszút állt az a kígyó, aki szerencsétlenségére egy texasi nő útjába került. Az éppen takarító asszony brutális módszerrel akart megszabadulni a csúszómászótól - egyszerűen felgyújtotta.

Az égő állat a növények közé próbált menekülni, felgyújtva azokat. A tűz továbbterjedt, porig égetve a nő házát, és komoly kárt okozva a szomszéd épületben.

11. Kieső szem miatt napolták el a tárgyalást

2011-ben egy kocsmai verekedés során John Huttick elvesztette fél szeme világát egy szerencsétlen ütés következtében. Az esetet 2013-ban tárgyalták egy philadelphiai bíróságon, mikor a történetet elmesélő Huttick ismét elvesztette szemét. Történt ugyanis, hogy üvegszeme véletlenül kicsúszott az üregéből és végiggurult a tárgyalótermen.

Két esküdt azonnal el akarta hagyni a helyiséget, ezért a bíró elnapolta a tárgyalást, amit végül márciusban zártak le, mikor a vádlottat, Matthew Brunellit bűnösnek találták.

prev[2/4]next
  1. 1. oldal
  2. 15. A nagy lilacsirke rablás
  3. 10. Betonozás lett a vita vége
  4. 5. Házuk felrobbantásával ünnepelték a lottónyereményt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.