Kukalopó medvétől a felfúvódott sünig

2013 legbizarrabb történetei

Január elején az emberek szívesen tekintenek vissza az elmúlt évre, felidézve a legemlékezetesebb pillanatokat. A sokféle válogatás közül mi most 2013 húsz legmegdöbbentőbb híreit szedtük csokorba.

2014.01.05 19:06ma.hu

10. Betonozás lett a vita vége

Decemberben komoly vita alakult ki egy épülettulajdonos és egy autókereskedő között Brazíliában. Az autókereskedő nem volt hajlandó elmozdítani a járdáról a hirdetésre használt kocsit, dacára annak, hogy az épülettulajdonos járdafelújítást tervezett.

A nézeteltérést az épület tulajdonosa egyszerűen oldotta meg: a járdán parkoló autót is odabetonozták. Persze a dolognak bírósági ügy lesz a vége.

9. Hétméteres darázsfészek

Nem tudni világrekordról van-e szó, de a spanyolországi San Sebastián egyik elhagyatottan álló házában a szomszédok hívására kiérkező rendőrök egy szinte egész szobát betöltő darázsfészket találtak.

A kanári-szigeteken található városka lakói most attól tartanak, hogy egy invazív és igen veszélyes afrikai darázsfaj tagjai fészkeltek be otthonuk közelébe. A darazsaknak mindenesetre ideális a helyszín, hiszen senki sem zavarta őket az üresen álló házban, ráadásul az esőtől sem kellett tartaniuk.

8. Rohamosztag tört rá a pisilő öregúrra

KPYV videó screenshot

Egy portlandi moziban történt incidens - noha tévedések vígjátékának bizonyult - végül jó gyakorlatnak bizonyult a rend őrei számára. Egy vetítés során egy idős úr felállt székéből és egyszerűen könnyíteni kezdett magán.

A vizelet eltalált egy fiatalembert, aki nem értékelte a történteket és kiabálni kezdett. A zaj megzavart egy közelben ülő nőt, aki elkiáltotta magát: "Fegyver!". Az utóbbi évek mozilövöldözései után nem meglepő, hogy a nézők menekülni kezdtek. Valaki felhívta a 911-et, aminek hatására több rendvédelmi szerv is nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Mint kiderült, a fegyvert kiáltó nő poszt traumatikus stressz szindrómában szenved, ezért kezdett el kiabálni. A magán könnyítő öregurat nem tartóztatták le, a fiatalember és családja pedig nem emelt vádat, viszont a moziláncot többet nem látogathatja.

7. Égő házból mentett macskát Batman és Amerika Kapitány

Szeptemberben egy szuperhős-páros mentett meg a tűzhaláltól egy házi kedvencet Nyugat-Virginiában.

John Buckland (Batman) és Troy Marcum (Amerika Kapitány) éppen gyerekeknek tartott előadást a pozitív életstílusról. Mikor véget ért az esemény és a szuperhősök elhagyták az épületet észrevették, hogy a szemközti épületből füst szivárog.

Amerika Kapitány azonnal betörte az ablakot, Batman pedig a füsttel mit sem törődve kiragadott egy panaszosan nyávogó macskát a lakásból. Mint kiderült, a macska tulajdonosai éppen elutaztak és szegény állat biztosan életét vesztette volna a tűzben.

A cica annyira félt, hogy először még a denevéremberre is ráfújt, de a járókelőknek nagyon tetszett a jelenet.

6. A fantomkép-rajzoló nehéz munkája

A whichitai rendőrség sajtótájékoztatót tartott egy, a rendőrség bizonyítékraktárában történt lopás kapcsán. A raktárban található lefoglalt marihuánát ugyanis valaki megdézsmálta. A gondos nyomozás után kiderült, a tettes egy egér volt.

Doug Nolte hadnagy a nyomozást a nagykönyvben írtak szerint vezette le, ezért is tartottak sajtótájékoztatót. És ezért vontak be a nyomozásba fantomkép-rajzolót, aki az alábbi képet készítette a gyanúsítottról:


prev[3/4]next
  1. 1. oldal
  2. 15. A nagy lilacsirke rablás
  3. 10. Betonozás lett a vita vége
  4. 5. Házuk felrobbantásával ünnepelték a lottónyereményt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.