Kukalopó medvétől a felfúvódott sünig

2013 legbizarrabb történetei

Január elején az emberek szívesen tekintenek vissza az elmúlt évre, felidézve a legemlékezetesebb pillanatokat. A sokféle válogatás közül mi most 2013 húsz legmegdöbbentőbb híreit szedtük csokorba.

2014.01.05 19:06ma.hu

5. Házuk felrobbantásával ünnepelték a lottónyereményt

Szintén a kansasi Whichitában történt az alábbi eset. Egy testvérpár 75.000 dollárt (16 millió forint) nyert a lottón és úgy döntöttek, szerencséjüket némi marihuána és metamfetamin elfogyasztásával ünneplik meg, ami végül a Darwin-díj elnyeréséhez is hozzásegítette őket.

Az egyik testvér ugyanis a pipák meggyújtásához használt hegesztőpisztoly tartályát szerette volna megtölteni PB gázzal. Mivel nem volt teljesen beszámítható, túl sok gázt engedett a levegőbe, ami a kazán őrlángjával találkozva azonnal berobbant.

A töltést végző testvér kórházba, a sérülést megúszó pedig lakat alá került.

4. Egy egész iskolát lezártak a sorozatzene miatt

Egy vicces internetes mém okozott komoly galibát az egyik amerikai iskolában. A 19 éves Travis Clawsont egy szemészet recepciósa hívta fel időpont egyeztetés végett, de a telefon hangpostája jelentkezett. A recepciós félrehallotta az üzenetet és úgy értette, a fiú gyerekek lelövését tervezi az iskolában.

Azonnal értesítette a rendőrséget, akik felhívták az iskolát, amit teljesen lezártak a hatóságok kiérkezéséig. A rendőrök a helyszínen elfogták Clawsont és letartóztatták.

Mint kiderült, a fiatalember hangpostáján a Kaliforniába Jöttem sorozat főcímdalának egyik átdolgozott változata volt, ami valóban lövöldözésről szól. A fiút az eset tisztázása után vádemelés nélkül kiengedték, de szüleit megkérték, vegyék rá a fiút, hogy cserélje le a zenét telefonján.

3. Méhek vetettek véget a kocsilopásnak

Az alábbi történet meglehetősen szövevényes, érdemes figyelmesen elolvasni. Júliusban a dél-afrikai Craighallban két férfi - akik egy Lexusban utaztak - látták, ahogy egy BMW nekiütközik egy Peugeuot-nak, majd elhajt. Követni kezdték a BMW-t, majd amikor megállt, leparkoltak mögötte és az anyósülésen utazó férfi kiszállt, hogy fényképet készítsen a járműről. Ekkor három férfi pattant ki a BMW-ből, egyikük beugrott a Lexusba és pisztolyt fogott a sofőrre.

A kocsi vezetője nem ijedt meg, rükvercbe rakta a kocsit és beletaposott a gázba, lerombolva a mögötte lévő falat. A fal mögül több ezer, igen mérges méh támadt a férfiakra. A BMW három utasa ruháit tépkedve rohant el, a kiérkező mentők pedig ellátták a Lexus utasait. A Lexus totálkáros lett, a Peugeot komoly sérüléseket szenvedett. A leomló fal pótlása mintegy 10.000 dollárba került.

2. Rossz reptérre szállt le a Boeing legnagyobb gépe

Meglepő módon Wichitában történt az alábbi eset is. A Boeing legnagyobb - többek között repülőgép-alkatrészeket szállító - gépe egy 747 LCF Dreamlifter felszállásához közel három kilométeres kifutópályára van szükség.

Novemberben egy ilyen Dreamlifter tartott a wichitai McConnel Légibázisra, meg is kapta a leszállási engedélyt, de a pilóta a gépet véletlenül a közeli Jabara reptérre tette le. Noha a Jabara kifutópályája közel 300 méterrel rövidebb, mint amire a Dreamlifternek szüksége van, sikerült a repülővel landolni.

Viszont felmerült a dilemma, miképpen lesznek képesek a levegőbe emelni a gépet, hiszen a felszálláshoz még hosszabb betoncsíkra van szükség. Miután a rakomány nagy részét kiszedték, a légierő közeli bázisáról érkező pótszemélyzet sikerrel felszállt a repülővel. 

1. Visszaeső kukatolvaj medvét keresnek

Amerikában nem ritka, hogy medvék borogatják fel a kukákat némi potyakaja reményében, de történetünk főszereplője nem érte be ennyivel. Az éhes mackó ugyanis a Colorado Springs-i Edelweiss étterem kukáját egyszerűen magával vitte.

A szeméttárolót később megtalálták és visszaszolgáltatták a tulajdonosnak, aki egy nehezebben hozzáférhető helyre tette. De mackónkat ez sem tartotta vissza, ismét megjelent és újból magával vitte a kukát.

A tulajdonos szerint a történet bejárta a világhálót és azóta óriási a forgalmuk. A turisták fényképeket készítenek és szeretik megkóstolni azt az ételt, amiért még a macik is visszajárnak.

prev[4/4]
  1. 1. oldal
  2. 15. A nagy lilacsirke rablás
  3. 10. Betonozás lett a vita vége
  4. 5. Házuk felrobbantásával ünnepelték a lottónyereményt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.