Nem revükarba felvételiztek

Megalázó interjú: megtáncoltatták az állásra jelentkezőket

Megalázónak érezték és egy csöppet sem élvezték a felvételi interjút egy brit élelmiszeráruház-lánc egyik üzletébe jelentkezők, miután az illetékesek arra kérték őket, táncoljanak nekik.

2013.09.06 11:32MTI

Megtáncoltatta egy brit cég az állásajánlatára jelentkezőket, jóllehet a munkának semmi köze a tánchoz, mivel a vállalat elektronikai cikkekkel kereskedik, és csupán eladót keresett. A táncokra az állásinterjúk közben kérték fel a pályázókat a Currys nevű cég egy cardiffi boltjában.

A jelentkezők először azt hitték, csak viccelnek velük, de a felvételi "zsűri" ragaszkodott a táncoláshoz az üzlet egy hátsó helyiségében. Egyebek közt punk és rap muzsikára hajlongtak és ugráltak a pályázók számukra idegen emberek előtt. Nem élvezték és megalázónak találták.



Az egyik jelentkező, a diplomás Alan Bacon például a fenti számot kapta, amire valamilyen mozdulatsort kellett rögtönöznie. A dolog nyilvánosságra került, a cég vezetősége pedig bocsánatot kért. "A szóban forgó részleg munkaerő-szelektálási módszere nem egyezik meg a hivatalos változatunkkal. Rendkívül sajnáljuk a történteket, és mind a tíz pályázót megkérjük, hogy fáradjon be hozzánk új interjúra, amelyen megfelelően mutathatják majd meg, miként tudnának hasznunkra lenni" - idézte a vállalat nyilatkozatát a Reuters brit hírügynökség.

A cég szóvivője közölte, hogy vizsgálatot indítanak a táncoltatók ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.