Szögmunkást kerestek, körmösöket kaptak

Szöges kérdés: műkörmösök dőltek be az álláshirdetésnek

Több tucatnyi műkörömépítő esett áldozatául egy álláshirdetésnek önhibáján kívül, igaz, a hirdető sem okolható a félreértésért. Szöges munkához kerestek asszisztenseket.

2011.07.20 14:39ma.hu

Csupa műkörömépítő nő jelentkezett egy építőipari cég álláshirdetésére, amin leginkább maguk a cég vezetői lepődtek meg. Nem értették, hogy a "szögmunkához asszisztenst keresünk" szöveg miért keltette fel annyi pedikűrös érdeklődését, az állásra jelentkezők pedig akkor rökönyödtek meg, amikor rádöbbentek, apró, hegyes vasdarabkákat kellene számolniuk naphosszat.

A Sentinel című helyi lapban megjelent hirdetésben mindössze annyi szerepelt a címen kívül, hogy a szerencsés kiválasztott jó fizetést kap, a munkaidő pedig rugalmas, továbbá hogy "előzetes szögtapasztalat előny, de nem feltétel". A megjelenést követően a cég munkaügyi osztályát elárasztották a szakmai múltjukat részletező nők önéletrajzai.

A turpisságra gyorsan fény derült: angolul a körmöt és a szöget ugyanazzal a szóval mondják, vagyis nail. A hirdetés rövidsége pedig tökéletes helyzetet teremtett a félreértésre, volt olyan, aki hét évnyi kozmetikai tapasztalattal a háta mögött küldte el jelentkezését.

Mint kiderült, a cég nem először került hasonló helyzetbe, de a korábbi egy-két félreértés miatt nem gondolták, hogy ez problémát jelenthet. Most elnézést kértek a magukat becsapottnak érző és felháborodott álláskeresőktől, és megígérték, a jövőben jobban odafigyelnek - igaz, nem tagadták, hogy ennél jobb reklám nem is kell a vállalkozásnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.