Vizsgaidőszakban kelendő szolgáltatás az egyetemen

"Józan diákok kerestetnek részeg társaik hazatámogatására"

Nagy-Britannia egyik legnevesebb egyetemén, Cambridge-ben józan diákokat keres a tanári kar: a sikeres vizsgák megünneplésén lerészegedő diákok hazatámogatására!

2011.05.10 17:29ma.hu

Nemcsak a magyar diákoknál szokás egy-egy nehezebb vizsga, vagy épp a teljes vizsgaidőszak végeztével a sárga földig leinni magukat: a brit oktatók is megküzdenek a részeg diákok problémájával. No nem az ivászattal van ott a gond, sokkal inkább azzal, hogy a jól sikerült buli után a tanulóknak nem mindig sikerül hazajutniuk.

Ezért egy merész ötlettel kampányt hirdettek: a támolygók hazasegítéséért akár 30 ezer forint is ütheti a telefonügyeletet vállaló diákok markát, természetesen azokon az estéken nekik még szigorúbban be kell tartaniuk az alkoholtilalmat. Az "ügyeleti díjat" pedig mi másból, mint a részegek "adójából" finanszírozzák, így az egyetemnek egy centjébe sem kerül az újítás.

A Daily Telegraph beszámolója szerint persze nem lehet csak úgy akárki részegkísérő: előtte egy "részegkezelési" képzésen kell átesniük, amit az egyetem egyik ápolónője tart.

Az ötlet máris hatalmas érdeklődést váltott ki, a szükségeshez képest többszörös számú diák jelezte, hogy szívesen végezné a keresetkiegészítés eme különleges formáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.