Életveszélynek ítélte a helyzetet

Mentőt hívott a részeg, aztán kinyittatta velük a sörét

Letartóztatták azt a részeget, aki azért hívott mentőt, hogy kinyissák neki a sörösüveget - persze a telefonba nem ezt mondta, így az esetkocsi ki is vonult annak rendje-módja szerint.

2013.01.11 09:29ma.hu

Izmos bírságra számíthat az a részeg, aki azzal hívta fel a mentőket, hogy veszélyben az élete - ám amikor kiérkezett hozzá a kocsi, kiderült, hogy csak a sörét akarta kinyittatni az ápolókkal. Az eset, amelyről az austriantimes.at című osztrák hírhonlap számolt be, a lengyelországi Sandomierzben történt, és nemcsak a mentősök, de a rendőrség sem találta jó viccnek az 56 éves Daniel Hutkowicz átverését.

A sürgősségi ellátásért felelős szolgálatok rendszeresen figyelmeztetnek mindenkit arra, hogy az efféle esetek nemcsak anyagilag jelentenek nagy veszteséget a mentőknek, vagy épp a tűzoltóknak, rendőrségnek, hanem amíg a sörösüveggel tréfálkozó részeghez siet a kocsi, addig egy valódi vészhelyzetben akár tragédiához is vezethet a súlyos időveszteség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.