Naná, hogy egyetemisták kutyulták!

Koffeines sörrel az álmosító részegség ellen?!

Német diákok azt állítják, hogy megalkották a tökéletes party-italt, amitől egyszerre lehet berúgni, úgy, hogy közben mégsem nyomja el hamar a bulizót az álmosság.

2012.11.05 15:29ma.hu

Német biológushallgatók állításuk szerint kikísérletezték azt a speciális keveréket, amely tökéletes party-italként szolgálhat a bulizni vágyó fiatalok számára: alkoholtartalmának köszönhetően ellazít, de közben nem üt ki a fogyasztása után 1-2 órával. A német diákok ugyanis előszeretettel fogyasztanak bulizás közben sört - mi mást? -, csakhogy rendre azzal a problémával szembesültek ilyenkor, hogy rövid időn belül rájuk tör az álmosság.

Ezért aztán a müncheni Műszaki Egyetem 19 fős csapata addig-addig kísérletezett, mígnem sikerült annyira megváltoztatniuk az élesztő genetikai képletét, hogy attól a sör kellemesen édes ízt kapott, ugyanakkor koffeintartalma magasabb lett, mint egy hagyományos energiaitalnak. "A sör elálmosítja az embereket, de a miénk épp az ellenkezőjét csinálja" - dicsekedett Jara Obermann, a csapat szószólója.

Az ötletet egyébként állítólag az adta, hogy be akarták bizonyítani, az élelmiszer-mérnökök bármire képesek. "Egy nap mi ugyanolyan könnyen meg fogjuk tudni változtatni az ételeket is, hogy talán épp azzal lehet majd leküzdeni a rákot" - mondta a lelkes diák.

Egyetlen bibi van csak: eddig a csapat egyik tagja sem merte megkóstolni a saját maguk alkotta főzetet. "Lehet, hogy tele van halálos mikroorganizmusokkal, úgyhogy még finomítani kell, és a koffeinszintet is be kell állítani" - vallotta be Volker Morath, a csapat egy másik tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.