Egy barátját akarta hazavinni a vasútról

Sínekre hajtott a részeg autós, de a GPS-t okolta

Egy cimborája elé ment ki a részeg sofőr a vasútállomásra, de túl komolyan vette a feladatot és annyira közel állt meg,hogy valójában a sínekre hajtott. Később a GPS-t okolta.

2012.10.04 13:29ma.hu

A műholdas navigációs rendszer hibájára hivatkozott az a részeg fiatalember, akit a rendőrség a vasúti sínekről szedett össze autójával együtt, miközben a környékbeli vonatközlekedést teljes egészében le kellett állítani. A 21 éves Martin Schneider egy barátját szerette volna hazafuvarozni a németországi Munster állomásáról, ám nem egészen úgy közelítette meg a pályaudvart, ahogyan egy autóstól azt elvárnánk: kocsijával valahogyan a sínekre keveredett.

Ő maga értesítette a rendőrséget is, hogy állítsák le a forgalmat, még mielőtt valami tragédia történne, a kiérkező rendőröknek viszont már a helyszínelés első perceiben gyanús lett a férfi, ezért előkerült a szonda is. Nem kellett sok hozzá, hogy kiderüljön, a férfi bizony felöntött a garatra, ám váltig állítja, nem az alkohol volt a hibás, hogy a síneken kötött ki, hanem a GPS irányította őt rossz helyre.

"Ez igazságtalan! Lehet, hogy ittam, de részeg nem voltam!" - mérgelődött Schneider, akinek a büntetésére nem tért ki az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.