Két év alatt 500 ezer dollárnál is többet hozott

Befektetik Batmant: már eddig is szépen tejelt

Rekordáron, 850 ezer dollárért vette meg egy befektetési társaság a Batman című képregény első példányainak egyikét, ami több mint félmillió dollárral több a két évvel korábbi vételárnál.

2012.05.11 15:29ma.hu

Soha ilyen magas összegért nem cserélt gazdát egyetlen Batman-füzet sem, mint a később világhírűvé vált képregény legelső részének egyik példánya: a titokzatos vevő összesen 850 ezer dollárt (185 millió forint) fizetett érte, ám a magántranzakciót lebonyolító, dallasi székhelyű Heritage aukciósház mindössze annyit árult el a kilétéről, hogy egy befektetési társaságról van szó. Ugyanígy titok az eladó személye, aki két évvel ezelőtt jutott a kincset érő képregényhez, akkor neki 315 ezer dollárjába került, vagyis két év alatt összesen 535 ezer dollárt keresett az ügyleten.

Az eredeti kiadványt egyébként 1940-ben mindössze 10 centért árulták az újságosoknál és már ebben is felbukkant a Macskanő és Joker. Bár a füzetke elmúlt 70 éves, állapota csaknem kifogástalan, sőt, a szakértők szerint az összes még meglévő példány közül ez a "legegészségesebb".

Maga Batman valójában egy évvel idősebb, eredetileg a Detective Comics 27. számában, 1939-ben "született", ám népszerűsége olyan mértéket ért el, hogy egy év múlva már önálló képregényben folytatódtak kalandjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.