Bevált a rendőrség újítása

Batman csap le az iskolai drogdílerekre

Úgy vélték a brazil rendőrök, hatékonyabban vehetik fel a küzdelmet az iskolai kábítószer-kereskedelem ellen, ha egy olyan hős is a segítségükre van, mint Batman.

2012.03.20 09:29ma.hu

Batmannel együtt indulnak bevetésre a brazil rendőrök Sao Paulo körzetében, ahol az iskoláskorú gyermekek a leginkább ki vannak téve a bűnözés, azon belül is a kábítószer veszélyeinek: az egész országban itt a legmagasabb a bűncselekmények aránya. A helyi rendőrök úgy vélték, talán a népszerű képregény-figura segítségével hatékonyabban tudnak fellépni a drog ellen vívott háborúban.

Valójában persze nem a denevérember kelt életre, a fekete ruha az 50 éves nyugdíjas rendőrt, Andre Luiz Pinheirót rejti, de az első néhány "bevetés" máris beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a gyerekek izgatottan és elragadtatva hallgatták a hős előadását a kábítószerek káros hatásairól. "Igazából nem veszek részt a bűn elleni harcban, de azt hiszem, mégiscsak küzdök a bűn ellen a megelőzéssel, mert segítek ezeknek a gyerekeknek, hogy ne váljanak bűnözőkké. Ez a munkám, ez az én igazi csatám" - magyarázta Pinheiro.

Warlei Takeo rendőrkapitány is úgy látja, a rendőrség és Batman együttműködése egyfajta erkölcsi iránytűvel szolgál a gyerekek számára. Bár a módszer első ránézésre szokatlannak tűnhet, végeredményben az első tapasztalatok máris pozitív mérleget mutatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.