Sok a hiteltartozó

Szomorú: tavaly 236 kilakoltatás történt

Tavaly mintegy 200 ezer végrehajtást kezdeményeztek, nagyjából 40 ezer esetben hiteltartozás miatt. Ezek közül 236 történet végződött kilakoltatással, a többség vagy rendezte tartozását, vagy egyéb módon állapodott meg hitelezőjével - írta a szombati Népszabadság.

2009.08.15 08:29Népszabadság

Krejniker Miklós, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke a lapnak elmondta: az idén valamelyest nőtt a végrehajtások, illetve a kilakoltatások száma, de nem számottevő mértékben.

Utcára kerülni nem csak bíróság által elrendelt, végrehajtó által levezényelt kilakoltatással lehet. Krejniker is számos olyan esetet látott, amelyben az adóst megtermett "őrző-védők" rakták ki lakásából.

Ezekről értelemszerűen nem készül statisztika, több tízezres számról azonban biztosan nem lehet beszélni - tette hozzá a kamara elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.