Törvényi szabályozásra várnak a nagycsaládosok

Napirenden a kilakoltatások: haladékot a bajbajutottaknak!

Halasztást kér a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a kilakoltatási eljárásokkal kapcsolatban addig, amíg nem alakul ki egy törvényben szabályozott konstrukció - erről Szabó Endre, a szervezet elnöke beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: javaslatukat levélben eljuttatták a miniszterelnökhöz.

2009.07.29 16:02MTI

Az egyesület a bankokat is méltányosságra szólítja fel azon családokkal szemben, akik a megemelkedett törlesztőrészletek miatt kerültek nehéz helyzetbe.

A NOE szerint több tízezer családot érinthet a kilakoltatás problémája azért, mert a részleteket fizetni nem tudók feje fölül elárverezik a lakásukat.

"Nem látják azt az egyértelmű kormányzati intézkedést, hogy a nehéz időszakot a családok hogyan élhetnék túl" - fogalmazott a szervezet elnöke.

Mint mondta, a javaslat révén nemcsak a családok hajléktalanná válását lehetne elkerülni, hanem azt is, hogy gyerekeik állami gondozásba kerüljenek, ami megint csak az államnak jelent pluszkiadást.

Úgy vélik továbbá, hogy a fizetésképtelenné vált családok nem egyedüliként felelősek a helyzetért, ezért a bankoknak is részt kellene vállalniuk a veszteségben. Javaslatuk az, hogy a törlesztőrészlet-növekményt méltányosan osszák el az adós, az állam és a bankok között.

Szabó Endre kitért arra: felháborítónak tartja, hogy a krízisalap pártpolitikai csatározások témája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.