Százezrek kerülnek a csőd szélére

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a nagycsaládosok

Aránytalan "válságkezelést" kér a kormány a nagycsaládosoktól és százezreket küld a csőd szélére, állítják érdekvédőik, akik emiatt Alkotmánybírósághoz kívánnak fordulni.

2009.04.04 11:09Népszabadság Online

A családi pótlék adóalapba vonása annyit jelent, hogy két azonos jövedelmű kereső közül az járna rosszabbul, akinek gyermeke van, és minél több gyermeke van, annál rosszabbul - mondta Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, aki szerint emiatt az Alkotmánybírósághoz fordulnak. Szabó szerint a távfűtés- és gázártámogatás megszüntetése családok százezreit hozná reménytelen helyzetbe, ugrásszerűen nő majd a hátralékosok aránya, a "szocpol" eltörlése pedig a fiatal családok lakáshoz jutását akadályozza.

Úgy vélik továbbá, hogy a gyed idejének megrövidítése esetén még több fiatal pár döntene a gyerekvállalás elhalasztása mellett. Szabó Endre elismeri, hogy a családtámogatási és szociális rendszert át kell alakítani, ám szerinte a válságkezelés nem indokolja a szakszerűtlenséget. Ráadásul - állítja - mindaz, ami történik, ellentétes a kormány gyermekszegénység elleni programjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.