Öttusa-Eb

Bronzérmes helyen a magyar vegyes váltó a zárás előtt

A lovaglásban egy helyet javítva a kombinált szám előtt harmadik a magyar páros a vegyes váltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

2014.07.14 16:10MTI
Kovács Sarolta és Demeter Bence a vegyesváltók versenyének vívószámában (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A két székesfehérvári versenyző alkotta hazai kettős negyedik volt a vívás és az úszás után a 12 duót felvonultató mezőnyben, így - mivel a harmadik számban fordított sorrendben következnek a résztvevők - kilencedikként került sorra. Kovács Sarolta rögtön az elején rontott, de aztán hibátlanul ment végig, Demeter Bence pedig két akadályt vert le lovával, ehhez jött még egy kis időtúllépés, ami összességében 28 pont levonást jelentett a 300-as kiinduló értékből.

Ezzel az úszást követően még közvetlenül mögöttük álló, hiba nélkül lovagló litvánok eléjük kerültek, az utánuk következő fehéroroszok és ukránok viszont lényegesen többet rontottak, így ők mögéjük csúsztak. A két szám után élen álló britek a lovas pályán is remekeltek, egyetlen akadályt sem vertek le, s csupán időtúllépés miatt veszítettek egy pontot, ezzel ők megőrizték vezető pozíciójukat. Mögöttük a litvánok, azután pedig a magyarok következnek.

A lövészetekkel megszakított futásnak a britek vághatnak neki elsőként, majd 22 másodperc múlva indulnak a litvánok, s újabb 27 elteltével a magyarok. A három szám utáni állás alapján a bronzéremért várható kiélezett csata, mivel a magyarok és a nyolcadik helyezett oroszok között csak 13 másodperc a különbség, és közéjük beférnek még az ukránok, a lengyelek, a fehéroroszok és a németek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.